Documentele pentru imobile pot fi solicitate și obținute online

  • 29 Aprilie 2023 15:40
Documentele pentru imobile pot fi solicitate și obținute online

Persoanele fizice și cele juridice pot solicita online și obține în format electronic diverse documente cadastrale, pentru bunurile imobile amplasate pe întreg teritoriul Republicii Moldova, transmite IPN.

Potrivit Ministerului Dezvoltării Economice și Digitalizării, actualmente sunt disponibile documentele cadastrale precum: extrase din Registrul bunurilor imobile, informații despre valoarea bunurilor imobile și planuri cadastrale pentru bunurile imobile, precum și informația despre bunurile imobile ce aparțin unei persoane fizice sau juridice din banca centrală de date a Cadastrului bunurilor imobile.

Depunerea cererilor online se face prin intermediul portalului Serviciilor Publice www.servicii.gov.md. Serviciile se furnizează contra plată și se achită prin intermediul serviciului guvernamental de plăți electronice MPay, utilizând orice instrument de plată la alegere, cum ar fi: cardul bancar, ApplePay/Google Pay, internet banking, plăți în numerar și monede electronice.

Beneficiarul trebuie să dispună de semnătură electronică pentru a obține un document electronic.

La solicitare, documentele cadastrale pot fi eliberate și pe purtător de hârtie. În acest caz beneficiarul va avea două opțiuni de primire a documentului: la centrul multifuncțional selectat sau la adresa indicată de beneficiar, utilizând serviciul guvernamental de livrare MDelivery, care este integrat cu PDSE.

Serviciile electronice din domeniul cadastru sunt prestate prin intermediul noii platforme de dezvoltare a serviciilor electronice (PDSE), elaborată în comun cu Agenția de Guvernare Electronica, ceea ce permite accesarea acestora din toate colțurile lumii. Anterior serviciile puteau fi accesate doar de pe teritoriul Republicii Moldova.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:49 %
Vint:7,2 m/s
Tue
18
Wed
17
Thu
18
Fri
21
Sat
22
Arhivă Radio Chișinău