DOC | Va fi sancționat Igor Dodon pentru încălcarea restricțiilor impuse în timpul pandemiei? Răspunsul MAI

  • 09 Iulie 2020 17:50
DOC | Va fi sancționat Igor Dodon pentru încălcarea restricțiilor impuse în timpul pandemiei? Răspunsul MAI

Deputatul Partidului „Acțiune și Solidaritate”, Dumitru Alaiba, a publicat răspunsul Ministerului Afacerilor Interne (MAI) privind sesizarea referitor la încălcarea restricțiilor impuse de către președintele Igor Dodon în perioada pandemiei.

„Pentru că toți suntem egali în fața legii, am estimat că Dodon e dator statului cu peste 1,5 milioane lei în amenzi pentru minimum încălcări a regimului epidemiologic (vezi aici postarea: https://bit.ly/3iOINHl). Ministerul Afacerilor Interne al Republicii Moldova a răspuns. În esență, ne spun că ei sunt de acord că Dodon a încălcat, dar că nu-l pot amenda pentru că...imunitate, CEDO, nu mai știu ce. Iar eu mi-am amintit imediat de Zelensky care tot are imunitate în Ucraina, dar a plătit amendă. Și Ucraina tot e membru CEDO. Și Ludovic Orban, la fel, a plătit amendă recent, dacă vă amintiți. Și exemple mai sunt multe, cu siguranță. Dați în comentarii cât mai multe exemple (recente) când demnitari cu imunitate din alte țări, au fost amendați. Răspunsul MAI e nesatisfăcător, cu alte cuvinte. Persoanele cu imunitate pot fi sancționate administrativ. Dar mulțumesc pentru faptul că nu au negat, deci au recunoscut încălcările. E și asta e un pas înainte”, a declarat deputatul.

Potrivit lui Dumitru Alaiba, de la declanșarea stării de urgență până azi (15 martie – 7 iunie), Igor Dodon a comis cel puțin 58 de încălcări a regimului epidemiologic – Hotărâri ale Comisiei Situații Excepționale (CSE) sau a Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică (CNSP). Toate încălcările sunt probate public. Le-a postat chiar el pe pagina sa de facebook. Poate mai are. Fiecare încălcare e pedepsită cu o amendă de la 22500 lei la 25000 lei.

Suma totală a amenzilor ce urma a fi aplicată lui Igor Dodon constituie de la 1 305 000 la 1 450 000 de lei.

DOC | Va fi sancționat Igor Dodon pentru încălcarea restricțiilor impuse în timpul pandemiei? Răspunsul MAI

 

 

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău