DOC | KREMLINOVICI /Jurnaliștii RISE Moldova i-au deranjat pe socialiști prin ancheta „Desantul”, iar aceștia s-au plâns la poliție

  • 06 Februarie 2021 11:05
DOC | KREMLINOVICI /Jurnaliștii RISE Moldova i-au deranjat pe socialiști prin ancheta „Desantul”, iar aceștia s-au plâns la poliție

Patru deputați socialiști au mers la poliție, în perioada alegerilor prezidențiale de anul trecut, și au depus plângeri pe jurnaliștii RISE Moldova, fiind deranjați de o investigație din seria KREMLINOVICI.

Este vorba de deputații PSRM Vlad Batrîncea, Gaik Vartanean, Nichita Țurcan și Vladimir Odnostalco, informează organizația. 

Vicepreședintele Parlamentului Vlad Bătrîncea a adresat MAI, pe 13 noiembrie 2020, o plângere în care a invocat faptul de imixtiune ilegală în viața privată a unor deputați de către jurnaliștii RISE Moldova la colectarea informațiilor în cadrul investigației jurnalistice. Ulterior, la 16 noiembrie 2020, un grup de deputați socialiști, Gaik Vartanean, Nichita Țurcan și Vladimir Odnostalco, au adresat o plângere pe același motiv.

Într-un răspuns pentru Media Azi (Centrul pentru Jurnalism Independent Moldova), Inspectoratul Național de Investigații susține că „nu au existat circumstanțe defavorabile în această privință și că nimic nu indică faptul că imaginile au fost făcute clandestin, de natură să facă publicarea lor ilegală”. Polițiștii au închis acest caz.

 

 

Potrivit unei anchete RISE, în pragul campaniei pentru prezidențiale, mai mulți consultanți politici din Federația Rusă au aterizat în Republica Moldova. Așa-numiții polit-tehnologi au debarcat la Chișinău cel mai probabil cu acordul Kremlinului, după cum sugerează un expert rus, într-o discuție cu un reporter RISE incognito. RISE Moldova a reușit să identifice opt dintre ei, surprinzându-i în compania mai multor deputați socialiști, dar și a purtătoarei de cuvânt a candidatului Igor Dodon. Mai mult, unii dintre ei au vizitat frecvent sediul central al Partidului Socialiștilor și chiar au intrat ziua în amiaza mare la Președinție.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
7,24
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:0,51 m/s
Mon
15
Tue
14
Wed
12
Thu
11
Fri
12
Arhivă Radio Chișinău