DOC | Demers către ANI în vederea verificării averii fostului șef al SIS, Vasile Botnari

  • 10 Martie 2021 13:16
DOC | Demers către ANI în vederea verificării averii fostului șef al SIS, Vasile Botnari

Deputatul PAS, Lilian Carp, a prezentat un demers Autorității Naționale de Integritate (ANI) în care cere verificarea averii fostului șef al Serviciului Informații și Securitate (SIS), Vasile Botnari, după ce portalul Anticoruptie.md a publicat un material despre proprietățile acestuia.

Astfel, potrivit Anticoruptie.md, Vasile Botnari, singurul dintre oficialii moldoveni care a fost condamnat în dosarul expulzării profesorilor turci, își duce traiul într-o gospodărie de lux, amplasată pe trei terenuri destinate construcțiilor dintr-un cartier elitist din Chișinău. Atât terenurile, cât și construcțiile, au ajuns în proprietatea lui Botnari când acesta deținea funcții înalte de demnitate publică, fiind unul dintre apropiații și protejații lui Vladimir Plahotniuc. Deși locuiește acolo de ani buni, fostul funcționar nu și-a declarat niciodată imobilele, acestea fiind înregistrate pe numele socrilor săi. Vasile Botnari nu pare să fie afectat financiar de faptul că a rămas fără serviciu, dar nici de amenda care i-a fost aplicată pentru expulzarea profesorilor turci. Fostul director de la SIS conduce un bolid de lux, angajează oameni pentru întreținerea gospodăriei și cheltuie lunar cel puțin 9 mii de lei pentru serviciile de pază.

ANI a inițiat controlul averii fostului șef al SIS la începutul anului curent, iar, prin demersul înaintat, deputatul Lilian Carp solicită ca verificările să aibă loc ținând cont și de proprietățile menționate în investigație.  

Menționăm că Vasile Botnari a negat că ar locui în casa respectivă. 

DOC | Demers către ANI în vederea verificării averii fostului șef al SIS, Vasile Botnari

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
13,24
Câțiva nori
Umiditate:54 %
Vint:3,09 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău