DOC | Decizie a Guvernului de la București. România și R.Moldova urmează să semneze acordul privind recunoașterea reciprocă a diplomelor de studii

  • 11 August 2021 13:10
DOC | Decizie a Guvernului de la București. România și R.Moldova urmează să semneze acordul privind recunoașterea reciprocă a diplomelor de studii

Guvernul României a fost aprobat, în ședința de astăzi, Memorandumul privind semnarea Acordului între Guvernul României și Guvernul Republicii Moldova privind recunoașterea reciprocă a diplomelor, certificatelor și titlurilor științifice.

Anunțul a fost făcut de secretarul de stat al Departamentului pentru Relația cu R. Moldova (DRRM) din cadrul Guvernului României, Adrian Dupu, pe pagina sa de Facebook. 
 
„În cadrul relațiilor bilaterale dintre România și Republica Moldova, recunoașterea diplomelor, certificatelor și titlurilor științifice eliberate de instituții de învățământ acreditate în România și în Republica Moldova este guvernată de Acordul bilateral în domeniu, ratificat prin Legea nr. 39/1999 pentru ratificarea Acordului dintre Guvernul României și Guvernul Republicii Moldova privind recunoașterea reciprocă a diplomelor, certificatelor și titlurilor științifice, acordate de instituții de învățământ acreditate în România și în Republica Moldova, semnat la Chișinău la 20 iunie 1998 și amendat prin Protocolul din 26 august 2010, ratificat prin Legea nr. 291/28 decembrie 2010.
În acest context, au fost declanșate negocieri pentru adoptarea unui nou Acord de recunoaștere care s-au derulat de Ministerul Educației prin Centrul Național de Recunoaștere și Echivalare a Diplomelor, în baza Memorandumului pentru aprobarea negocierii Acordului între Guvernul României și Guvernul Republicii Moldova privind recunoașterea reciprocă a diplomelor, certificatelor și titlurilor științifice, aprobat în ședința Guvernului României din 31 iulie 2020. În această perioadă, negocierile s-au derulat, în scris, prin transmiterea versiunilor de text de către Ministerul Educației din România și Ministerul Educației, Culturii și Cercetării din Republica Moldova; Ministerul Educației din România a comunicat aceste texte prin intermediul Ministerului român al Afacerilor Externe”, se arată în document. 
 
Proiectul poate fi consultat la adresa: https://sgg.gov.ro/1/wp-content/uploads/2021/08/MEMO.pdf
Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
22,24
Câțiva nori
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău