DOC | Alexandru Slusari: APP confirmă că R.Moldova a piedut activele celor două întreprinderi de stat din industria extractivă, aflate în Ucraina

  • 04 Ianuarie 2021 11:36
DOC | Alexandru Slusari: APP confirmă că R.Moldova a piedut activele celor două întreprinderi de stat din industria extractivă, aflate în Ucraina

Vicepreședintele Platformei DA, deputatul Alexandru Slusari, a publicat un răspuns al Agenției Proprietății Publice (APP) care ar confirma că Republica Moldova de-facto a pierdut activele celor două întreprinderi de stat din industria extractivă, aflate în Ucraina. Este vorba de ÎS Cariera de piatră din Pervomaisc și ÎS Cariera de pietriș și nisip din Cernăuți.

„Citiți atent acest document. E strigător la cer! Ani la rând a decurs procesul devalizării acestor entități profitabile pe fundalul inacțiunilor sfidătoare ale autorităților statale abilitate… Din câte înțeleg, pe aceste fapte în Moldova nici nu a fost pornit dosar penal. Evident că fără „крыша” („protecție” - n.r. traducere din limba rusă) la cel mai înalt nivel acest dezastru nu ar fi fost posibil. Eu cunosc precis cine din deputații actuali din majoritatea parlamentară se află în spatele acestei scheme criminale și muncesc acum pentru identificarea probelor”, a declarat deputatul. 
 
De asemenea, Alexandru Slusari a menționat că la următoarea ședință a Comisiei parlamentare de anchetă va solicita audierea miniștrilor agriculturii în perioada 2015-2018, precum și a șefului APP. Totodată, dacă procuratura generală nu se va autosesiza după această publicație, va solicita Comisiei să înainteze un demers către procuratură privind deschiderea anchetei penale.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
71Leon Arapan, Mihai Pleșca și alți 69
2 comentarii
80 distribuiri
Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:2,57 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău