Doar trei membri din cabinetul de miniștri nu au avut COVID-19

  • 18 Noiembrie 2020 11:25
Doar trei membri din cabinetul de miniștri nu au avut COVID-19

Doar trei membri ai Guvernului, printre care și premierul, nu au făcut COVID-19 până acum. În cadrul emisiunii „Puterea a Patra” , la postul de televiziune N4, premierul Ion Chicu a spus că, din păcate, sunt colegi, inclusiv secretari de stat și miniștri, care s-au infectat cu noul coronavirus, transmite IPN.

Întrebat despre eventuale restricții în contextul pandemiei, Ion Chicu a menționat că activitățile  nu vor fi sistate, decât în cazuri izolate, la necesitate. Potrivit premierului, astăzi nu sunt localități totalmente în carantină. Doar dacă va fi un focar, pe o regiune sau alta, pot fi introduse anumite restricții.

„Noi am menționat tot timpul și mai menționez o dată: noi nu vom restricționa activitățile economice, pentru că experiența din primăvară arată că mare efect de la aceasta nu prea este”, explică șeful executivului.

„E lesne de înțeles că moldovenii, ca și statul Republica Moldova, trăiesc din ceea ce câștigă azi. Noi nu avem economii care ne-ar permite 12 luni, două sau trei luni, să stăm acasă și să consumăm. Dacă nu am ieșit o lună la lucru, avem gaură în buget, fie al familiei, fie al statului. De aceea, noi nu putem să venim cu restricții economice, activitățile economice nu o să le sistăm”, a notat Ion Chicu.

Obligativitatea autoizolării timp de 14 zile rămâne valabilă la revenirea în țară din zone cu risc înalt de infectare. Cel puțin, până nu se va înregistra un trend descendent cu privire la numărul de infectări.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
9,96
Ploaie ușoară
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Thu
16
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău