DNA a lăsat un singur om într-o primărie din România

  • 15 Aprilie 2016 12:02
DNA a lăsat un singur om într-o primărie din România

Bate vantul prin multe primarii din tara, unde alesii locali au fost acuzati de coruptie. Iar situatia unei comune din Valcea este de Cartea Recordurilor, scrie Money.ro.

Primarul si 11 angajati au fost trimisi in judecata si sarcinile au fost preluate de un singur consilier local. Depasit de situatie, el asteapta alegerile din iunie, cand spera ca lucrurile se vor schimba.

„Eu centrez, eu dau cu capul…”, rade consilierul, care este acum si primar interimar.

Dumitru Enescu a devenit primar interimar al comunei Maldaresti, situata langa Horezu, in Valcea, dupa ce, in toamna anului trecut, fostul edil, Ionel Dragu, a ajuns dupa gratii.

Dragu si 11 subalterni sunt acuzati ca au facut o paguba de 90.000 de lei. Ar fi incheiat ilegal un contract pentru modernizarea unor drumuri. In plus, Agentia Nationala de Integritate l-a acuzat pe fostul primar ca nu poate justifica 40.000 de euro din averea sa. Anchetatorii le-au interzis inculpatilor sa se apropie de primarie, iar conducerea a fost preluata de singurul consilier disponibil, si el anchetat in libertate in acelasi dosar.

Dumitru Enescu, primar interimar comuna Maldaresti: „Nu am fost stresat toata viata cat am fost stresat in lunile astea… Sa stai cu toti gramada pe tine… Pleca unul, venea altul. M-a mai hatait si pe mine putin, ca am semnat receptiile, dar eu am executat lucrarile.”

Trezit peste noapte primar interimar fara angajati, Dumitru Enescu incearca sa se descurce. A incheiat contracte cu firme care sa preia contabilitatea institutiei sau asistenta sociala.

Dumitru Enescu, primar interimar comuna Maldaresti: „Mai rezist 2 luni de zile, pana se termina alegerile. Apoi sting lumina, plec acasa, o sa vina altcineva…”

Si oamenii din comuna asteapta alegerile.

„Uite, nu pot sa rezolv nicio problema, nu ai cu cine… As avea nevoie de niste acte, ca am niste treburi de rezolvat si nu se poate”, spune o femeie.

Procesul angajatilor primariei va incepe luna viitoare, la Judecatoria Horezu.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:11,32 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău