DNA: Elena Udrea urmărită penal pentru spălare de bani

  • 30 Ianuarie 2015 09:07
DNA: Elena Udrea urmărită penal pentru spălare de bani

Deputatul Elena Udrea a fost pusă joi sub urmărire penală de DNA pentru săvârșirea infracțiunilor de spălare de bani și fals în declarații de avere, în dosarul Microsoft, transmite Radio România Actualități.

Deputatul Elena Udrea este urmărită penal pentru spălare de bani și fals în declarații de avere în dosarul Microsoft.

Potrivit unui comunicat de presă, Elena Udrea, între 2009 – 2013, a scris în declarațiile de avere achiziționarea mai multor bunuri imobile a căror valoare depășește veniturile obținute ca ministru, deputat sau din activitatea didactică și se prezumă că aceasta a utilizat veniturile din alte surse – împrumuturi, dividende, asumându-și răspunderea pentru proveniența acestora.

Procurorii ar fi constatat că sumele de bani obținute cu titlu de folos necuvenit de Dorin Cocoș ar fi fost utilizate în achiziția de imobile și pentru creditarea firmelor și că Elena Udrea ar fi cunoscut proveniența fondurilor utilizate pentru bunurile comune, inclusiv de intenția acestuia de obținere a unor chitanțe false privind restituirea pretinsului împrumut de la Dinu Pescariu.

În cauza, procurorii au beneficiat de sprijinul Serviciului Român de Informații.

Fostul ministru, Adriean Videanu și fiul omului de afaceri Dorin Cocoș, Alin Cocoș s-au prezentat azi la sediul DNA central pentru a da lămuriri în dosarul disjuns din cel în care a fost trimisă în judecată fosta șefă a DIICOT, Alina Bica. Și aceasta a fost adusă astăzi din arest la audieri. Potrivit informatiilor de ultima ora procurorii au emis un mandat de arest pentru 24 de ore pe numele lui Adriean Videanu.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese * Știri
Meteo Chișinău
20,24
Nori împrăștiați
Umiditate:52 %
Vint:4,12 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău