Dmitri Rogozin, îndemn la comiterea unui genocid în Ucraina: „Să îi terminăm de dragul nepoților noștri”

  • 14 Iunie 2022 11:36
Dmitri Rogozin, îndemn la comiterea unui genocid în Ucraina: „Să îi terminăm de dragul nepoților noștri”

Dmitri Rogozin, șeful Roscosmos și fost viceprim-ministru rus responsabil de industria de Apărare, a lansat un apel șocant pe contul său de Twitter, cerând comiterea unui genocid în Ucraina, „de dragul nepoților noștri”.

„În general, ceea ce a apărut în locul Ucrainei reprezintă o amenințare existențială pentru poporul rus, istoria rusă, limba rusă și civilizația rusă”, a scris el luni noaptea pe contul său de Twitter, citat de hotnews.ro.

„Dacă nu îi terminăm [pe ucraineni] acum, din păcate, bunicii noștri nu au terminat-o cu ei, va trebui să murim, dar la un cost și mai mare pentru nepoții noștri. Așadar, haideți să terminăm cu asta. Odată pentru totdeauna. Pentru nepoții noștri”, a adăugat el.

Rușii discută deschis despre comiterea unui genocid în Ucraina

Afirmațiile lui Rogozin vin după ce la sfârșitul lunii mai la televiziunea Rossiya-1 s-a militat fățiș pentru comiterea unor crime împotriva umanității în Ucraina, deputatul Alexei Juravliov afirmând că două milioane de ucraineni trebuie uciși.

Acesta, un membru al partidului naționalist Rodina („Patria”) a citat un sondaj de opinie prezentat în Rusia care afirma că 40% din ucraineni sunt împotriva înlăturării monumentelor dedicate victoriei în al Doilea Război Mondial.

„36% sunt neutri. Sunt neutri doar fiindcă le este frică, trei sferturi din ucraineni sunt împotriva înlăturării monumentelor. Doar 19% sunt pentru acest lucru. Dacă le reinstalăm creierul corect, încă 12-15% vor crede că nu trebuie făcut acest lucru”, susținea parlamentarul rus.

„Așadar, doar maxim 5% sunt incurabili. Spus mai simplu, două milioane de persoane care sunt pregătite să recreeze [Waffen] SS-ul, [Batalionul] Azov sunt fasciști SS, forțele armate ale Ucrainei sunt Wehrmacht-ul, se vede clar. Acele două milioane de persoane ar fi trebuit fie să părăsească Ucraina, fie să fie denazificați, adică distruși”, îndemna Juravliov.

Deși un favorit al televiziunilor rusești, Juravliov este un personaj politic marginal în Rusia, el fiind liderul și singurul reprezentant în parlament ar partidului Rodina care a obținut 1,51%, respectiv 0,8% din totalul voturilor exprimate la alegerile parlamentare din 2016 și 2021.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:36 %
Vint:6,17 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău