Dmitri Rogozin a șters amenințările la adresa României și R.Moldova de pe Twitter

  • 01 August 2017 12:05
Dmitri Rogozin a șters amenințările la adresa României și R.Moldova de pe Twitter

Vicepremierul rus Dmitri Rogozin, cel care acum câteva zile a amenințat dur România și care a criticat reținerea artiștilor ruși pe Aeroportul Chișinău, a șters toate postările de pe Twitter și Facebook în legătură cu scandalul iscat cu privire la venirea sa la Chișinău.

„Autoritățile române au supus pericolului viețile pasagerilor cursei aeronavei S7, a femeilor și a copiilor. Combustibil ne-a ajuns până la Minsk. Așteptați răspuns, nemernicilor”, a scris Rogozin pe pagina sa de Twitter.

Aceasta a fost prima reacție a lui Rogozin, după ce avionul în care se afla el, a primit interdicție de a survola spațiul aerian al României. Replica vicepremierului rus a fost criticată de autoritățile din România, care au considerat că acțiunile lui Rogozin au fost deliberate, cu scopul de a crea un diferend politic între Rusia și România. Totuși, mesajul lui Rogozin nu mai poate fi găsit pe pagina sa de Facebook și de Twitter, însă noi am realizat anterior o copie a acestora, notează tv8.md.

Dmitri Rogozin a șters amenințările la adresa României și R.Moldova de pe Twitter

De pe paginile lui Rogozin au dispărut și mesajele cu privire la zborul său și interdicția impusă de autoritățile de la Chișinău. 

„În Chișinău încearcă să refuze aterizarea cursei din Domodedovo, a companiei S7, la bordul căruia planifică să zboare delegația noastră”, a scris atunci Rogozin.

Vicepremierul rus a șters până și comentariul său cu privire la reținerea artiștilor ruși pe Aeroportul Chișinău: „O grămadă de scandalagii. Cum să-i numești altfel? De cine s-au speriat? De artiști! Aceasta este, de fapt, ceea ce amenință integrare europeană! O istorie foarte urâtă și rușinoasă”.

 

Vizita vicepremierului Dmitri Rogozin — responsabil de industria apărării din executivul rus — la Chișinău și apoi în Transnistria a eșuat vineri din cauza refuzului României de a permite avionului de pasageri să traverseze spațiul său aerian, notează agenția de presă citată.

Cursei regulate S7-157 pe ruta Moscova-Chișinău i-a fost interzis accesul în spațiul aerian al României de către serviciul de gestionare a traficului aerian pe motiv că la bordul său se afla o „persoană aflată pe lista sancțiunilor” UE. Dmitri Rogozin este unul dintre oficialii ruși care au interdicție de călătorie în Uniunea Europeană încă din mai 2014.

Potrivit aeroportului de la Chișinău, aeronava a fost redirecționată către Minsk, după ce a survolat un timp spațiul aerian al Ungariei. Din capitala belarusă, vicepremierul s-a întors la Moscova cu o cursă Aeroflot.

Într-o primă reacție pe Twitter, Rogozin a acuzat autoritățile române că „i-au pus în pericol pe cei 167 de pasageri ai avionului S7”. „Combustibil era suficient doar până la Minsk. Așteptați răspuns, nemernicilor!’, a amenințat Rogozin.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chişinău
31,43 °C
cer senin
Umiditate:28 %
Vint:2,6 m/s
Tue
24 °C
Wed
23 °C
Thu
22 °C
Fri
20 °C
Sat
19 °C

Curs oficial BNM 26 August 2019

MDL RATĂ TREND
EUR 19.7985 -0.0000
USD 17.8856 -0.0000
RON 4.1887 -0.0000
UAH 0.7156 -0.0000
RUB 0.2723 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău