Dmitri Medvedev, întâmpinat cu pancarte "Nu avem bani. Rezistăm. Dispoziția este proastă"

  • 07 Septembrie 2016 23:48
Dmitri Medvedev, întâmpinat cu pancarte

Poliția din Buriatia, republică autonomă rusă din sudul Siberiei, a reținut câțiva protestatari care l-a întâmpinat pe premierul Rusiei, Dmitri Medvedev, cu pancarte pe care scria "Nu avem bani. Rezistăm. Dispoziția este proastă" și "Am renunțat la școală pentru afaceri. M-am ars. Mulțumesc".Protestatarii au ironizat astfel o declarație făcută de…

Poliția din Buriatia, republică autonomă rusă din sudul Siberiei, a reținut câțiva protestatari care l-a întâmpinat pe premierul Rusiei, Dmitri Medvedev, cu pancarte pe care scria "Nu avem bani. Rezistăm. Dispoziția este proastă" și "Am renunțat la școală pentru afaceri. M-am ars. Mulțumesc".

Protestatarii au ironizat astfel o declarație făcută de Medvedev într-un dialog cu studenții ruși. Luna trecută, când a fost întrebat de un student de ce învățătorii și profesorii din Rusia primesc salarii de câteva ori mai mici decât angajații Ministerului de Interne, Dmitri Medvedev a declarat că aceștia pot să-și schimbe profesia și să intre în mediul de afaceri".

"A fi profesor este o vocație, iar dacă dorești să câștigi bani, există multe alte locuri frumoase pentru acest lucru, unde poți face bani mai repede și mai bine, cum ar fi afacerile" - i-a răspuns premierul rus tânărului care l-a întrebat de ce cadrele didactice sunt mai prost plătite decât polițiștii.

Dmitri Medvedev nu este la prima declarație de acest gen. Întrebat de o pensionară din Crimeea, anexată de Rusia în martie 2014, când vor fi indexate pensiile, Medvedev i-a răspuns: "Bani nu sunt. Când vor fi, le vom indexa. Dar, până atunci, rezistați. Să aveți sănătate și bună dispoziție", informează Rador.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:77 %
Vint:1,54 m/s
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău