Dixie Fire devine al doilea cel mai mare incendiu din istoria Californiei

  • 09 August 2021 08:15
Dixie Fire devine al doilea cel mai mare incendiu din istoria Californiei

Uriașul incendiu de vegetație din California, format din sute de focare, s-a extins și a devenit al doilea cel mai mare din istoria acestui stat. Dixie Fire, așa cum este numit, a mistuit până acum o jumătate de milion de acri de teren. Flăcările au distrus un oraș întreg. În Greenville nu a mai rămas nimic verde.

Autoritățile continuă să nu aibă informații despre trei persoane din Greenville, date dispărute. De asemenea, trei pompieri au fost răniți în timpul operațiunilor, desfășurate pe trasee abrupte, scrie DIGI24.

Mii de locuitori au fugit din zonă, mulți refugiindu-se în corturi și neștiind dacă locuințele lor au rezistat sau nu în fața flăcărilor. Însă aproximativ 370 de structuri (case și alte clădiri) au fost deja distruse.

Cu toate acestea, în ciuda ordinelor repetate de evacuare din partea autorităților, unii insistă să lupte singuri împotriva incendiului.

Ce a declanșat uriașul incendiu

Focul a început să se extindă la jumătatea lunii iulie, alimentat de căldura înăbușitoare, seceta pronunțată și rafalele de vânt. Vremea mai blândă din acest week-end a adus un oarecare răgaz celor 5.000 de pompieri care se luptă zi și noapte cu flăcările. „Terenul de bătălie” este deja mai mare decât orașul Los Angeles.

De la mijlocul săptămânii, sunt așteptate din nou temperaturi ridicate, iar pompierii estimează că incendiul declanșat pe 13 iulie nu va fi stins definitiv până cel puțin în data de 20 august.

Potrivit unei anchete preliminare, incendiul a fost declanșat de căderea unui copac pe un cablu electric. Este vorba de un cablu ce ține de linia de alimentare Pacific Gas & Electric Company (PG & E), un operator privat, deja vinovat că a provocat „Camp Fire”, un alt incendiu care aproape a șters de pe hartă orașul Paradise și în care și-au pierdut viața 86 de persoane în 2018. 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
21,63
Cer senin
Umiditate:53 %
Vint:7,72 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău