Dispozitive multimedia noi procurate de o universitate din Chișinău cu sprijinul Japoniei

  • 26 Noiembrie 2018 17:38
Dispozitive multimedia noi procurate de o universitate din Chișinău cu sprijinul Japoniei

Departamentului multimedia al Academiei de Muzică, Teatru și Arte Plastice a fost dotat cu dispozitive performante, în cadrul Programului de Granturi în domeniul culturii „Kusanone”. Valoarea grantului oferit de Guvernul Japoniei constituie 90,8 mii de dolari. Ceremonie de încheierea a proiectului este planificată pentru miercuri, 28 noiembrie, transmite IPN.

Din contul grantului au fost procurate mai multe categorii de dispozitive multimedia, printre care echipamente video – camere, accesorii pentru filmare, dar și echipamente lumini. Au fost achiziționate și echipamente editare și proiecții – blocuri de sistem, monitoare, proiectoare cu accesorii, ecran profesional. Departamentul a fost dotat și cu software, trei programe profesionale. Totodată, în cadrul acestui proiect câteva poziții au fost procurate din sursele proprii ale AMTAP în sumă totală de 4,7 mii de dolari.

Dotarea universității cu dispozitive multimedia va fortifica capacitatea instituției de instruire și formare profesională a noilor promoții de regizori, directori de imagine, editori, regizori de sunet și producători de film și TV. De asemenea, va asigura o bună colaborare cu facultăți din alte instituții de profil, precum și va permite buna organizare, înregistrare și promovare a diverselor evenimente culturale: festivaluri de film și teatru, concerte, expoziții etc.

Ceremonia oficială de finalizare a proiectului  va avea loc pe 28 noiembrie, în incinta Facultății Artă Teatrală, Coregrafică și Multimedia a Academiei de Muzică, Teatru și Arte Plastice din Republica Moldova, începând cu ora 16.00. La eveniment va participa și ambasadorul Japoniei în Republica Moldova, Masanobu Yoshii, care va vizita studioul de filmare și sălile de montaj și proiecție în cadrul Departamentului multimedia al Facultății pentru a se familiariza cu rezultatele proiectului.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
13,24
Nori împrăștiați
Umiditate:76 %
Vint:4,63 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău