Discuțiile dintre cancelarul austriac și cel german se vor axa pe problema frontierelor UE și relațiile cu Africa

  • 16 Septembrie 2018 14:05
Discuțiile dintre cancelarul austriac și cel german se vor axa pe problema frontierelor UE și relațiile cu Africa

Cancelarul austriac Sebastian Kurz va aborda în timpul întrevederii pe care o va avea duminică seara cu omologul său german Angela Merkel în special problema unor frontiere mai puternice ale Uniunii Europene (UE) și a unor relații UE-Africa mai strânse, a anunțat purtătorul său de cuvânt, informează dpa.

Vizita lui Kurz la Berlin este parte a pregătirilor pentru un summit informal al liderilor UE planificat să aibă loc joi la Salzburg. Austria deține președinția prin rotație a UE.

Liderul aniti-imigrație al UE are de asemenea programată pentru luni o deplasare la Paris, pentru discuții cu președintele francez Emmanuel Macron.

"Nu pot exista frontiere deschise în cadrul Europei fără o protecție a frontierelor externe ale UE", a susținut liderul austriac, potrivit purtătorului său de cuvânt. "De aceea este atât de important să fie întărită Frontex (Agenția Europeană pentru Gestionarea Cooperării Operaționale la Frontierele Externe ale Statelor Membre ale Uniunii Europene)", a adăugat acesta.

Înainte de reuniunea de la Salzburg, președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a subliniat câteva dintre politicile necesare, precum majorarea numărului de ofițeri Frontex. Oricum, liderii UE mai trebuie să concretizeze ideile asupra migrației pe care le-au convenit în timpul ultimului lor summit formal din iunie, printre care centrele pentru primirea de migranți de pe teritoriul UE și potențiale centre din nordul Africii.

Potrivit lui Kurz, el a convenit cu Merkel că "este necesar să se lucreze asupra detaliilor" celor ce au fost decise în iunie, când s-a reușit "un moment de cotitură". Cancelarul austriac a anunțat, de asemenea, că țara sa va găzdui un summit UE-Africa împreună cu președintele Rwandei, Paul Kagame, în decembrie, la Viena, pentru a întări relațiile economice cu continentul african, de unde provin mulți dintre migranții care caută azil în Europa.

Chiar dacă Merkel și Kurz au avut înainte divergențe asupra migrației, cancelarul austriac a admis o turnură a Berlinului spre politici mai ferme în această problemă. 

Sursa: Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
16,63
Cer senin
Umiditate:25 %
Vint:5,14 m/s
Tue
9
Wed
10
Thu
12
Fri
13
Sat
14
Arhivă Radio Chișinău