Discuții între polițiștii de frontieră și ofițerii FRONTEX pe marginea implementării corecte a cadrului legal privind drepturile omului

  • 24 Noiembrie 2022 15:45
Discuții între polițiștii de frontieră și ofițerii FRONTEX pe marginea implementării corecte a cadrului legal privind drepturile omului

Într-o vizită de lucru la frontiera Republicii Moldova se află reprezentanții Oficiului Drepturilor fundamentale din cadrul Agenției FRONTEX. Astfel, în perioada 21-26 noiembrie 2022 sunt desfășurate un șir de ședințe comune între polițiștii de frontieră și ofițerii FRONTEX unde sunt discutate teme pe linia de activitate frontalieră, dar și de implementare corectă a cadrului legal privind drepturile omului.

Pe parcursul primelor trei zile, angajații Poliției de Frontieră din cadrul sediului central al IGPF, PTF Sculeni, PTF Leușeni și Direcția regională Vest au prezentat situația actuală la trecerea frontierei de stat, cu referințe la fluxul de călători și mijloace de transport, lucrul comun cu ofițerii FRONTEX detașați în misiune în Moldova și rezultatele acestuia, la fel și tabloul situației operative.

Potrivit Poliției de Frontieră un subiect pe larg abordat a fost procedurile de monitorizare și evidență a solicitărilor de azil, precum și acțiunile angajaților Poliției de Frontieră în cazurile de trecere a frontierei a minorilor neînsoțiți și protocoalele implementate.

Până la finele săptămânii vor fi realizate alte vizite de informare și prezentare în PTF Cahul, PTF Palanca, PTF Tudora, PTF Giurgiulești-Galați și SPF Aeroportul Internațional Chișinău.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Istoria la pachet cu Gheorghe Cojocaru
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:5,14 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău