Discuții dificile Lavrov-Kerry, la Geneva

  • 02 Martie 2015 12:52
Discuții dificile Lavrov-Kerry, la Geneva

Secretarul de stat american John Kerry și omologul său rus Serghei Lavrov au început luni la Geneva discuții dificile pe subiecte ținând de viitorul Ucrainei și asasinarea lui Boris Nemțov, unul din principalii opozanți ai lui Vladimir Putin.

Potrivit Agerpress, cei doi șefi ai diplomațiilor de la Washington și Moscova nu au făcut declarații de presă înaintea întâlnirii.

Reuniunea a început la câteva minute după publicarea unui nou raport al ONU asupra situației drepturilor omului în Ucraina, raport ce semnalează faptul că peste 6.000 de oameni au murit în estul separatist ucrainean în cele aproape 11 luni de conflict.

Întâlnirea Kerry-Lavrov are loc într-un context foarte tensionat în relațiile dintre Washington și Moscova, secretarul de stat american acuzând săptămâna trecută Rusia că 'minte' atunci când susține că nu există trupe și echipamente rusești în estul Ucrainei. Potrivit unei surse din delegația americană prezentă la Geneva, în acuzația sa Kerry a făcut referire la 'aparatul rus de propagandă'.

În cadrul întâlnirii, John Kerry ar urma să-i amintească lui Serghei Lavrov că SUA și UE iau în calcul instituirea de noi sancțiuni dacă Moscova nu respectă regimul de încetare a focului în estul Ucrainei, regim intrat în vigoare la 15 februarie.

Totodată, Kerry ar urma să insiste, așa cum el însuși a declarat înainte de sosirea sa la Geneva, asupra unei 'anchete aprofundate și transparente' în cazul asasinării fostului vicepremier Boris Nemțov.

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
21,24
Câțiva nori
Umiditate:56 %
Vint:3,6 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău