Directorul Termoelectrica explică situația de la blocul energetic nr.2

  • 15 Decembrie 2023 16:12
Directorul Termoelectrica explică situația de la blocul energetic nr.2

Blocurile nr. 1 și nr. 3, CET Sursa 1, ale Societății pe Acțiuni Termoelectrica sunt pregătite pentru sezonul de încălzire, iar blocul nr.2 este în reparație. Pregătirea acestuia a înregistrat anumite întârzieri, fapt pentru care compania care realizează lucrările va purta răspundere conform prevederilor contractului, a declarat directorul Termoelectrica, Iurie Razlovan, ca reacție la declarațiile companiei Horus Energy, transmite IPN.

Potrivit lui Iurie Razlovan, compania respectivă, Horus Energy, chiar dacă spune că nu efectuează lucrări de reparație la blocul nr.2, tangențial are o parte de vină pentru întârzierile atestate, pentru că, pe lângă lucrările pe care le face, furnizează și piese. La livrarea uneia dintre piese a înregistrat întârzieri și acest lucru este cunoscut. Termoelectrica întreprinde măsurile necesare pentru a-și apăra interesele.

Iurie Razlovan confirmă faptul că Horus Energy a efectuat modernizarea blocului energetic nr.1, în 2019, dar spune că acum compania vehiculează cu o altă cifră a costului lucrărilor, diferită de cifra de bază a contractului, acesta fiind de două ori mai mare. „De unde așa cifră? Cifrele bune se află când există o licitație și sunt mai mulți ofertanți. Prin urmare, acestea sunt speculații pentru a face un PR ieftin”, a declarant Iurie Razlovan.

Directorul Termoelectrica a mai spus că mai mulți factori au permis companiei să vină cu o solicitare de micșore a tarifelor la termificare și la energia electrică produsă, nu este o consecință exclusivă a lucrărilor de modernizare la blocul nr. 1. „Nu e chiar așa, că au reparat blocul nr. 1 și s-a micșorat tariful”, a spus Iurie Razlovan.

„După cum am spus, compania dată (Horus Energy, n.r) este o companie cu mai multe profiluri, dacă vreți să manifestați grijă asupra sistemului energetic, un complex de case pe care l-ați construit, conectați-l absolut legal la sistemul centralizat. Oferindu-le o sarcină mai mare, o să ne oferiți o funcționare mult mai bună a întreprindere la parametrii tehnico-economici cât mai optimali”, a mai spus Iurie Razlovan.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:55 %
Vint:1,03 m/s
Fri
16
Sat
16
Sun
13
Mon
12
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău