Directorul Teatrului Național „Mihai Eminescu” din Chișinău, premiat în România

  • 20 Iulie 2021 14:41
Directorul Teatrului Național „Mihai Eminescu” din Chișinău, premiat în România

Petru Hadârcă, directorul Teatrului Național „Mihai Eminescu” din Chișinău a primit Premiul Președintelui UNITER în cadrul celei de-a 29-a ediție a Galei Premiilor UNITER, care a avut loc luni, 19 iulie 2021, la București, transmite InfoPrut.ro.

Este o onoare imensă acest premiu. Mulțumesc mult, stimate domnule Ion Caramitru. Mulțumesc de atunci, din anul 1981, pe când eram student la Moscova, ați venit cu un recital și ne-am împrietenit. Și de atunci, tot construiți poduri culturale cu noi, românii din Chișinău. (…) Dacă acum 100 de ani România nu venea cu carte și cultură românească la Chișinău, în anii ’90 nu am fi avut Mișcarea de Renaștere Națională”, a declarat Petru Hadârcă, potrivit sursei citate.

Gala Premiilor UNITER este unul dintre cele mai importante programe ale Uniunii, inițiat și coordonat de Ion Caramitru. Evenimentul se desfășoară anual, începând din 1991 și acordă distincțiile Uniunii pentru fiecare an calendaristic încheiat.

Decernarea premiilor se face după principiul nominalizărilor stabilite de un juriu de selecție. Dintre aceste nominalizări, un alt juriu decide, în seara Galei, prin vot secret, câștigătorul fiecărui premiu.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
13,24
Cer senin
Umiditate:82 %
Vint:3,09 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
8
Sat
9
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău