Directorul SFS Olga Golban a avut o întrevedere cu Ambasadorul SUA în Republica Moldova, Kent D. Logsdon

  • 27 Martie 08:22
Directorul SFS Olga Golban a avut o întrevedere cu Ambasadorul SUA în Republica Moldova, Kent D. Logsdon

Directorul Serviciului Fiscal de Stat, doamna Olga Golban a avut la data de 26 martie 2024 o întrevedere cu Excelența sa, Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova, domnul Kent D. Logsdon. La eveniment a participat și domnul Scott Prentky, Consilier rezident al Trezoreriei SUA.

Olga Golban a exprimat gratitudine poporului american pentru suportul oferit Republicii Moldova, inclusiv în domeniul modernizării administrației fiscale, un exemplu în acest fiind cooperarea de durată dintre SFS și Departamentul Trezoreriei Statelor Unite ale Americii în domenii precum urmărirea penală a infracțiunilor fiscale, taxare internațională și prețuri de transfer, controlul fiscal, recuperare arierate și insolvabilitate.

Totodată, directorul SFS s-a referit la principalele realizări în cadrul proiectului de asistență tehnică oferită de Departamentul Trezoreriei SUA, și anume, îmbunătățirea capacităților unității de investigare/ urmărire penală și remitere a cazurilor în adresa procuraturii specializate; îmbunătățirea cunoștințelor în impozitare internațională și pregătire pentru implementarea legislației prețurilor de transfer; îmbunătățirea proceselor de control fiscal și perfecționarea sistemului de realizare a controlului fiscal și majorarea eficienței acestuia; eliminării lacunelor și promovării modificărilor legislative aferente procesului de executare silită și insolvabilitate.

De asemenea, doamna Golban a ținut să menționeze despre angajamentele și prioritățile instituției asumate în procesul de aderare la Uniunea Europeană și anume armonizarea legislației fiscale naționale la directivele Uniunii Europene.

La rândul său, Ambasadorul SUA a adresat felicitări doamnei Olga Golban cu ocazia numirii în funcția de director al SFS, manifestând toată deschiderea în vederea continuării cooperării în cadrul proiectelor extistente, precum și în cadrul proiectelor viitoare. „Deschiderea Dumneavoastră spre cooperare este importantă pentru noi. Suntem încântați să vă fim parteneri și să vă oferim tot suportul de care aveți nevoie”, a conchis domnul Kent D. Logsdon.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,24
Cer senin
Umiditate:100 %
Vint:1,54 m/s
Mon
15
Tue
14
Wed
12
Thu
11
Fri
12
Arhivă Radio Chișinău