Directorul Regiei Autosalubritate, riscă să fie demis

  • 06 August 2020 16:10
 Directorul Regiei Autosalubritate, riscă să fie demis

Șeful Regiei Autosalubritate, Eugeniu Axentiev, riscă să fie demis după ce primarul capitalei a făcut cunoștință cu mai multe rapoarte interne de la Serviciul Protecție Internă și Anticorupție și Inspectoratul General pentru Situații de Urgență despre cele întâmplate la Poligonul de deșeuri de la Țânțăreni. Despre acest lucru, Ion Ceban, a anunțat în cadrul ședinței Consiliului municipal, transmite IPN.

Edilul a cerut și o anchetă de serviciu privind elucidarea cauzelor ce au adus la apariția incendiului și aprecierea acțiunilor întreprinse sau inacțiunilor factorilor de decizie responsabili de gestionarea poligonului. Acesta a rugat consilierii ca propunerea să fie inclusă în ordinea de zi la Consiliul municipal Chișinău și să fie votată în data de 11 august.


Săptămâna trecută, câteva zile la rând, pompierii împreună cu direcțiile municipale au luptat cu un incendiu izbucnit la gunoiștea de la Tânțăreni, Anenii Noi, unde sunt duse deșeurile din capitală. Pentru serviciile contractate de înlăturare a consecințelor incendiului au fost repartizați 700 de mii de lei din fondul de rezervă al municipiului Chișinău.
 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:0,51 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău