Directorul liceului „Gheorghe Asachi” ajunge deputat în Parlamentul României

  • 07 Decembrie 2020 15:27
Directorul liceului „Gheorghe Asachi” ajunge deputat în Parlamentul României

Boris Volosatîi, primul pe lista din diasporă la Camera Deputaților, din partea Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), ajunge deputat în Parlamentul României, transmite IPN.

„Mă adresez către toți românii care au votat AUR, mă adresez către toți românii din Basarabia, vă mulțumim pentru că ați votat AUR. Noi nu vom uita promisiunile noastre și vă vom reprezenta în Parlamentul României cu cinste și onoare. AUR intră în Parlament cu certitudine. O să fie o nouă forță politică în Parlamentul României și nu doar. Din datele preliminare, pe care le avem, avem circa 25% pe diasporă, lucru care ne permite să avem un deputat, cel puțin, și un senator din diasporă”, a declarat Boris Volosatîi într-o conferință de presă.

Întrebat dacă va renunța la funcția de director al Liceului teoretic „Gheorghe Asachi” din Chiținău, Boris Volosatîi a spus că urmează să analizeze prevederile legale pentru a lua deciziile de rigoare.

Boris Volosatîi a mai spus că în Republica Moldova va apărea o nouă forță politică, ce va avea o strânsă interacțiune cu Alianța pentru Unirea Românilor, pentru a aduce aceleași politici conservatoare-naționale și pe acest teritoriu.

Activistul civic Vlad Bilețchi a menționat că, AUR este un partid tânăr, cu oameni liberi, sinceri și onești. Deși este format abia de un an, a reușit să ajungă în Parlament. AUR va avea reprezentare politică și civică și în Republica Moldova. Mai multe detalii vor fi oferite ulterior.

Presa de peste Prut scrie că, până la ora 13.00, au fost centralizate la nivelul birourilor electorale de circumscripție județeană procesele verbale centralizatoare din 14 685 de secții de votare, reprezentând 75,10 % din totalul secțiilor de votare. Rezultatele parțiale arată astfel: PSD – 30%, PNL –  25%, USR –  15%, AUR – 8%,UDMR – 7%.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
7,24
Cer senin
Umiditate:70 %
Vint:1,54 m/s
Sun
12
Mon
10
Tue
9
Wed
12
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău