Directorul executiv al Expert-Grup, Adrian Lupușor: Portul Giurgiulești și Aeroportul Chișinău trebuie să fie subiectele unor parteneriate public-private și investitorii din România și alte țări UE sunt bineveniți

  • 29 Noiembrie 2023 08:59
Directorul executiv al Expert-Grup, Adrian Lupușor: Portul Giurgiulești și Aeroportul Chișinău trebuie să fie subiectele unor parteneriate public-private și investitorii din România și alte țări UE sunt bineveniți

Investitorii strategici sunt bineveniți în toate sectoarele R. Moldova, iar portul Giurgiulești și Aeroportul Chișinău trebuie să fie subiectele unor parteneriate public-private, investitorii din România și alte țări UE fiind bineveniți, a declarat Adrian Lupușor, directorul executiv al Expert-Grup, la emisiunea Punctul pe AZi de la TVR MOLDOVA.

„Investitorii strategici sunt bineveniți în toate sectoarele Republicii Moldova. Depinde doar forma. De regulă, sectoarele de infrastructură strategică, cum ar fi portul sau aeroportul, sunt subiectele unor parteneriate public-private. Sunt domenii unde statul trebuie să își păstreze controlul, dar să le transmită în concesiune”, a menționat acesta.

Potrivit lui Adrian Lupușor, faptul că precedentul parteneriat public-privat în ce privește aeroportul a fost un eșec nu înseamnă că trebuie renunțat la această formă de investiție.

„Nu instrumentul în sine este greșit, ci modul de implementare. Dacă un parteneriat public-privat se face într-un mod corupt, atunci este clar că problema este în altă parte. Portul de la Giurgiulești și Aeroportul Chișinău trebuie să fie subiectele unor parteneriate public-private și investitorii din România și alte țări UE sunt bineveniți”, a spus Adrina Lupușor.

Directorul executiv Expert Grup a mai precizat că trebuie trasat un plan  de acțiuni concret în ce privește proprietățile publice.

„Trebuie să știm ce facem cu companiile de stat, cu infrastructura de stat, care merg la privatizare și care la concesiune, la restructurare. Este foarte important să înțelegem că eșecul în ce privește concesionarea aeroportului nu trebuie să oprească acest subiect”, a spus Adrian Lupușor.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
16,07
Cer senin
Umiditate:69 %
Vint:2,57 m/s
Thu
17
Fri
18
Sat
15
Sun
16
Mon
17
Arhivă Radio Chișinău