Directorul Colegiului de Vinificație și Viticultură a fost reținut

  • 14 Decembrie 2016 11:13
Directorul Colegiului de Vinificație și Viticultură a fost reținut

Directorul Colegiului de Vinificație și Viticultură din Chișinău a fost reținut de procurori și ofițerii anticorupție în dosarul tentativei de înstrăinare a peste 30 de hectare de teren din comuna Stăuceni care aparținea instituției.

Potrivit declarațiilor martorilor și probelor acumulate, funcționarul ar fi primit de la unul dintre complici 660 de mii de lei pentru a aviza pozitiv proiectul de parcelare a terenului cu suprafața de 38 de hectare în 32 de sectoare. Împărțit în zone mai mici, terenul urma să fie vândut, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al CNA, acum câteva săptămâni, 12 persoane, printre care actuali funcționari, antreprenori, juriști și avocați, au fost reținuți, iar ulterior arestați, în acest dosar. Aceștia sunt învinuiți că ar fi constituit o schemă prin care au comis tentativa de înstrăinare a peste 30 de hectare de teren care a aparținut, cu drept de proprietate, Colegiului de Vinificație și Viticultură din Chișinău. Datele urmăririi penale arată că învinuiții ar fi luat în arendă, pe un termen de 30 de ani, terenul, iar ulterior, schimbându-i destinația din extravilan în intravilan, au încercat să parceleze lotul și să-l comercializeze unor terțe persoane. Pentru a obține decizii favorabile în scopul realizării intențiilor lor, aceștia ar fi mituit diferiți funcționari cu diverse sume de bani.

Procurorii au pornit mai multe cauze penale, acțiunile învinuiților căzând sub incidența infracțiunilor de escrocherie, corupere pasivă, activă, trafic de influență, precum și de fals în acte publice. Pedeapsa maximă pentru asemenea infracțiuni este de până la 10 ani.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:64 %
Vint:0 m/s
Sun
16
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău