Directorul CNA și șefa PA au discutat cu reprezentanții Parchetului Național Financiar de la Paris oportunitățile de cooperare

  • 21 Noiembrie 2022 15:24
Directorul CNA și șefa PA au discutat cu reprezentanții Parchetului Național Financiar de la Paris oportunitățile de cooperare

Directorul CNA, Iulian Rusu și procurorul-șef al Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, au avut astăzi, 21 noiembrie, o întrevedere oficială cu reprezentanții Parchetului Național Financiar al Franței, în care au abordat oportunitățile de cooperare inter-instituțională, anunță CNA.

"Am discutat cu conducerea Parchetului Național Financiar din Franța despre potențialul de colaborare cu CNA și Procuratura Anticorupție din Republica Moldova și de asemenea ne-am exprimat interesul pentru stabilirea unor contacte permanente și cu alte autorități de aplicare a legii de la Paris.  Am abordat evoluțiile noastre în procesul de recuperare a bunurilor infracționale din dosarele curente, pe care le avem în gestiune și am primit asigurări de suport sub formă de expertiză și schimb de bune practici", a declarat directorul CNA.

În perioada aflării sale la Paris, Iulian Rusu a avut o întrevedere bilaterală și cu directorul

Agenției de Administrare și Recuperare a Activelor Sechestrate și Confiscate din Franța (AGRASC), Nicolas Bessone, în cadrul căreia, de asemenea au fost discutate aspectele de colaborare dintre autoritatea franceză și instituțiile de drept din R. Moldova.

Astăzi, directorul CNA și procurorul-șef al Procuraturii Anticorupție vor fi în componența delegației moldovenești care urmează să participe la cea de-a treia Conferință de Sprijin pentru Republica Moldova, care se desfășoară la Paris.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
11,07
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău