Directorul CNA a avut o întrevedere cu experți internaționali din Canada și SUA

  • 07 Martie 2023 16:10
Directorul CNA a avut o întrevedere cu experți internaționali din Canada și SUA

Directorul Centrului Național Anticorupție, Iulian Rusu, s-a întâlnit, astăzi, cu un grup de experți internaționali de la Poliția Regală Canadiană, Agenția pentru Serviciile de Frontieră din Canada, Biroul Federal de Investigații pentru România și Republica Moldova, dar și reprezentanți ai Ambasadei Canadei în Italia și Ambasadei SUA la Chișinău, aflați într-o vizită de lucru în Republica Moldova, anunță CNA.

În cadrul întâlnirii, directorul CNA a făcut o amplă prezentare a activităților Centrului, subliniind importanța și rolul instituției în prevenirea și combaterea corupției. De asemenea, Iulian Rusu a menționat despre progresele realizate de ofițerii CNA în investigarea cazurilor de corupție mare, cunoscute sub denumirea de laundromat, fraudă bancară, finanțare ilegală a partidului ”Șor”. „CNA lucrează la îmbunătățirea capacităților sale și este interesat să împărtășească experiență și să învețe de la autoritățile similare, concentrându-ne pe expertize criminalistice IT și expertize criminalistice în construcții”, a punctat I. Rusu.

La final de întrevedere, experții internaționali și-au exprimat deschiderea de a colabora, pe domeniile de responsabilitate, de a dezvolta relații de cooperare reciproce și de a face schimb de experiențe în mai multe subiecte, cum ar fi pregătirea în analiză financiară, analiză comportamentală și analiză cibernetică. Experții au venit cu inițiativa de a organiza un șir de instruiri pentru ofițerii CNA pe parcursul anului curent.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,24
Cer senin
Umiditate:82 %
Vint:1,54 m/s
Mon
21
Tue
22
Wed
20
Thu
21
Fri
23
Arhivă Radio Chișinău