Directorul CNA: Procurorul DNA va avea competențe LIMITATE

  • 28 Septembrie 2015 13:26
Directorul CNA: Procurorul DNA va avea competențe LIMITATE

Procurorul din România, Mariana Alexandru, venită în Republica Moldova la invitația delegației Uniunii Europene, va putea expertiza și dosarul Băncii de Economii, dar va avea competențe limitate, doar de a face recomandări.

Declarația a fost făcută de directorul Centrului Național Anticorupție, Viorel Chetraru. Totodată, procurorul din România nu va avea dreptul să ofere calificări acțiunilor întreprinse până în prezent de către organele de drept din Republica Moldova în cazul dosarului fraudării Băncii de Economii, a subliniat Viorel Chetraru.

„Ea nu este în drept să se expună pe marginea corectitudinii unor sau altor măsuri. Competențele care îi sunt atribuite sunt foarte limitate și aceste concluzii nu au nicio valoare procesuală. Dumneaei va oferi o opinie a expertului care va putea fi folosită de cei care au cooptat-o în această misiune, ca să știe de pe ce poziții să discute cu autoritățile atunci când vorbim despre modul de reacționare a autorităților în dosarul BEM”, a declarat Viorel Chetraru.

Mariana Alexandru, fost procuror în cadrul Direcției Naționale Anticorupție din România, a venit la Chișinău în calitate de consultant angajat de delegația Uniunii Europene.  Expertul va avea posibilitatea să examineze și să revizuiască în mod independent anumite dosare de interes și să informeze Centrul Național Anticorupție și Procuratura Generală cu privire la constatările făcute pe marginea acestora.

În cazul în care va depista anumite neregularități grave în cadrul procesului de examinare a dosarelor, expertul va informa instituțiile beneficiare și Delegația UE cu privire la acest fapt, potrivit unui comunicat al delegației Uniunii Europene la Chișinău.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal
Meteo Chișinău
4,96
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:0 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău