Directorul adjunct al Institutului Cultural Român “Mihai Eminescu” la Chișinău a preluat președinția Rețelei Europene a Institutelor Culturale

  • 01 Februarie 07:59
Directorul adjunct al Institutului Cultural Român “Mihai Eminescu” la Chișinău a preluat președinția Rețelei Europene a Institutelor Culturale

Începând cu 01 ianuarie 2024, președinția EUNIC Chișinău - Rețeaua Europeană a Institutelor Culturale a fost preluată de Narcis Afrăsimei, directorul adjunct al Institutului Cultural Român “Mihai Eminescu” la Chișinău. Predarea președinției a fost făcută de Excelența Sa, dna. Stella Avalone, ambasadoarea Austriei în Republica Moldova, care a ocupat această funcție în perioada 2022-2023.

EUNIC Chișinău este o organizație care înglobează mai multe institute de cultură ale țărilor europene, cum ar fi Institutul Cultural Român, Instututul Goethe, Alianța Franceză, Institutul Cultural Danez, Institutul Polonez, Institutul Ceh și altele, dar și ambasade care își propun activități susținute pe zona de cultură: ambasada Austriei, ambasada Italiei, ambasada Suediei și altele.

“De-a lungul vremii, EUNIC Chișinău s-a implicat în organizarea și susținerea mai multor proicete culturale: Bienala Internațională de Pictură Chișinău, Festivalul Internațional de Film Documentar pentru Schimbare Socială MOLDOX, Ziua Europeană a Limbilor, Festivalul Internațional al Artelor BEFREE Fest.

În acest mandat ne propunem ca EUNIC Chișinău să susțină activ proiectele pe care deja le-a dezvoltat de-a lungul anilor. În plus, alături de toți colegii din țările Uniunii Europene, ne propunem să fim prezenți în alte două mari manifestări culturale. În primul rând, dorim susținerea FILIT Chișinău, care încă de la prima ediție a adunat peste 3000 de participanți și a fost un real succes. Ținând cont de conținutul literar internațional, cred că este o acțiune absolut justificată.

Ne propunem, de asemenea, că, pentru prima dată, să organizăm Bienala de Artă Contemporană Chișinău, alături de cei mai importanți artiști contemporani și cele mai reprezentative asociații de profil din Republica Moldova: Pavel Brăila, KSA:K, Oberliht, Ghenadie Popescu, Maxim Poliacov, Anton Poliacov și alte nume notorii de pe scena artei contemporane.” a declarat Narcis Afrăsinei, noul președinte al EUNIC Chișinău.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
26,24
Cer senin
Umiditate:22 %
Vint:5,14 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
18
Arhivă Radio Chișinău