Directoarea Filarmonicii Naționale spune că se făceau lucrări de sudare în locul din care a izbucnit incendiul

  • 24 Septembrie 2020 17:45
Directoarea Filarmonicii Naționale spune că se făceau lucrări de sudare în locul din care a izbucnit incendiul

Tavanul sălii principale a clădirii Filarmonicii Naționale a cedat și s-a prăbușit, după ce un incendiu puternic a cuprins acoperișul unei anexe a clădirii. Apelul la Serviciul 112 a parvenit la ora 12:00.

Tavanul sălii principale a clădirii Filarmonicii Naționale a cedat și s-a prăbușit, după ce un incendiu puternic a cuprins acoperișul unei anexe a clădirii. Apelul la Serviciul 112 a parvenit la ora 12:00, iar incendiul a fost localizat peste aproape 5 ore. Conform datelor preliminare flăcările au afectat o suprafață estimativ de 3500 m2, potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență. Pompierii efectuează lucrări de spălare și demontare în interiorul clădirii.

Directoarea Filarmonicii, Svetlana Bivol, a precizat că în anexă, de unde a pornit focul, se făceau lucrări de sudare a unei țevi. După repetiția de dimineață, toți plecaseră, iar în sediul Filarmonicii erau doar câteva persoane din administrație, care au fost evacuate imediat. Svetlana Bivol.

Au fost lucrări de sudare aici, jos la parter, într-o încăpere, erau planificate. Nici nu s-a observat această scânteie. După aia, când am simțit fumul, evident că tehnicienii noștri au sesizat pompierii și noi cu toții am fost evacuați afară. Nu era lume foarte multă, erau în jur de 50 de oameni. Clădirea veche este din 1912 și bucata asta e din 1962. Nu a avut nimeni de suferit, dar a suferit o cultură întreagă a țării noastre.

Potrivit IGSU, intervenția a fost una complexă întrucât construcția acoperișului este îndeplinită din materiale de lut și lemn. Circumstanțele și cauza producerii incendiului urmează a fi stabilite ulterior.



Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău