Direcția generală educație cere instituțiilor de învățământ să identifice copii nevaccinați în legătură cu răspândirea rujeolei

  • 22 August 2018 14:17
Direcția generală educație cere instituțiilor de învățământ să identifice copii nevaccinați în legătură cu răspândirea rujeolei

Direcția generală educație, cultură, tineret și sport a Consiliului municipal Chișinău solicită identificarea copiilor nevaccinați din instituțiile de învățământ și a copiilor care necesită revaccinare. Solicitarea este adresată șefilor direcțiilor educație din sectoare, directorilor instituțiilor de învățământ, asistenților medicali și vine în legătură cu răspândirea cazurilor de rujeolă pe teritoriul Republicii Moldova, transmite IPN.

Autoritățile municipale din educație solicită organizarea informării părinților despre necesitatea vaccinării și transmiterea datelor despre copiii nevaccinați medicilor de familie din teritoriu. Direcția reamintește că, potrivit legislației, admiterea copiilor în colectivități și instituții educaționale și de recreere este condiționată de faptul vaccinării lor profilactice.

Direcția recomandă părinților să se adreseze la medicul de familie pentru alte detalii relevante privind riscurile rujeolei și atenționează despre situația alarmantă și creșterea numărului de îmbolnăviri în ultima perioadă.

Rujeola are o răspândire foarte rapidă în comunitățile nevaccinate, un copil bolnav poate să infecteze până la 18 copii. Maladia, foarte contagioasă și periculoasă, prezintă o stare febrilă cu erupții, însoțită de tuse, rinită și/sau conjunctivită. Urmările acestei maladii sunt foarte grave, care pot duce la sechele pe viață sau chiar deces.

De la începutul anului  și până pe 21 august, au fost înregistrate 142 de cazuri confirmate și 63 de cazuri suspecte la rujeolă. Doar în luna august au fost înregistrate 105 cazuri confirmate și 63 de cazuri suspecte de rujeolă. Teritoriile afectate de rujeolă în ultima săptămână sunt raioanele Ceadâr-Lunga, Vulcănești, Ungheni, Taraclia, Cahul și Hâncești.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
13,24
Cer senin
Umiditate:82 %
Vint:3,09 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
8
Sat
9
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău