Diplomații ruși expulzați de SUA au părăsit Ambasada de la Washington

  • 01 Aprilie 2018 09:32
Diplomații ruși expulzați de SUA au părăsit Ambasada de la Washington

Diplomații ruși expulzați de SUA în urma otrăvirii cu un agent neurotoxic a fostului spion Serghei Skripal și a fiicei sale au început să părăsească ambasada Rusiei la Washington.

Potrivit AFP, citat de News.ro, aproximativ 50 de bărbați, femei și copii au fost văzuți părăsind ambasada, sâmbătă după-amiază, cu un autocar albastru.

Ambasadorul rus la Washington, Anatoli Antonov, a declarat pentru agenția TASS că diplomații expulzați vor părăsi SUA astăzi.

Cele 171 de persoane (60 de diplomați și familiile lor) vor fi transportate în Rusia cu două avioane trimise de guvernul de la Moscova.

Statele Unite au decis expulzarea a 60 de diplomați ruși în urma otrăvirii cu un agent neurotoxic a lui Serghei Skripal și fiicei sale, în 4 martie la Salisbury, în Anglia.

Potrivit unor oficiali de rang înalt din cadrul administrației Trump, între rușii expulzați s-ar afla 12 spioni despre care Washingtonul crede că acționează sub acoperirea diplomatică a misiunii ruse la ONU.

Aceste măsuri vizează să semnaleze faptul că în Statele Unite acționează un număr ”inacceptabil de mare” de spioni ruși și reprezintă o măsură de retorsiune în otrăvirea fostului dublu agent rus Serghei Skripal și a fiicei sale în Regatul Unit. În plus, Donald Trump răspunde astfel folosirii de către Rusia a unei arme chimice militare pe teritoriul Regatului Unit.

Administrația Trump a expulzat 60 de diplomați ruși și a dispus să se închidă Consulatul Rusiei la Seattle în contextul în care Statele Unite și Eniunea Europeană caută să pedepsească împreună Moscova din cauza otrăvirii fostului spion rus Serghei Skripal și a fiicei sale pe teritoriul britanic.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:83 %
Vint:3,09 m/s
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Fri
21
Sat
18
Arhivă Radio Chișinău