Diplomat moldovean: Ucraina și R.Moldova se află în faza finală a demarcării frontierei comune

  • 29 Noiembrie 2017 15:55
Diplomat moldovean: Ucraina și R.Moldova se află în faza finală a demarcării frontierei comune

Ucraina și Republica Moldova sunt în faza finală a demarcării frontierei comune, anunță consilierul politic al Ambasadei Republicii Moldova de la Kiev, Vladimir Saranciuc.

„În ceea ce privește demarcarea graniței noastre comune, care are o lungime de 1222 de kilometri, noi ne află în faza finală. Eu cred că, în scurt timp, noi vom putea finalizăm soluționarea acestei probleme”, a declarat Vladimir Saranciuc miercuri, 29 noiembrie, la Kiev, în cadrul unei conferințe cu genericul „Ucraina – Republica Moldova: noi provocări și oportunități în relațiile bilaterale”, transmite Interfax-Ukraina.

La punctul de trecere de la Palanca, unde se va desfășura un control comun, se fac reparații care vor dura până la sfârșitul anului 2018, a remarcat diplomatul moldovean.

El a amintit că regimul de control comun funcționează deja, din vara acestui an, la punctul de trecere Pervomaisk-Cuciurgan, pe segmentul transnistrean al graniței moldo-ucrainene.

”Sunt bucuros că, în ciuda unor declarații total contradictorii, făcute până la aplicarea lui (controlului comun – n.red.), astăzi pot spune că acesta funcționează eficient, în regim normal”, a subliniat Vladimir Saranciuc, potrivit sursei citate.

Amintim că, la începutul lui octombrie, în cadrul vizitei premierului ucrainean Volodimir Groisman la Chișinău, a fost anunțat că Republica Moldova și Ucraina vor institui misiuni comune de control la toate punctele de trecere a frontierei dintre cele două state.

Punctul comun de trecere a frontierei moldo-ucrainene "Cuciurgan-Pervomaisc" a fost inaugurat pe 17 iulie, în pofida protestelor vehemente ale administrației separatiste de la Tiraspol. Proiectul a fost implementat cu sprijinul Uniunii Europene.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
8,24
Cer senin
Umiditate:76 %
Vint:1,54 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău