Diplomat britanic la București: Vrem să garantăm drepturile tuturor cetățenilor europeni din Marea Britanie

  • 24 Februarie 2017 15:16
Diplomat britanic la București: Vrem să garantăm drepturile tuturor cetățenilor europeni din Marea Britanie caleaeuropeana.ro

Șef-adjunctul de misiune al Ambasadei Marii Britanii în România, Adam Sambrook, a afirmat, vineri, că Marea Britanie își dorește, ca și după Brexit, să atragă cetățeni bine-pregătiți, apreciind contribuția acestora în economie și societate.

”Vrem să garantăm drepturile tuturor cetățenilor europeni care trăiesc și lucrează în Marea Britanie cât mai repede posibil, precum și pe cele ale britanicilor din statele membre UE”, a transmis diplomatul britanic, prezent la dezbaterea intitulată „BREXIT: situația curentă și perspective de viitor”, organizată vineri, 24 februarie, de Biroul de Informare al Parlamentului European, scrie caleaeuropeana.ro.

”Discursul premierului de la mijlocul lunii ianuarie exprimă viziunea noastră pentru ieșirea din Uniunea Europeană. Votul pentru ieșirea din UE nu este o respingere a valorilor pe care le împărtășim. A fost un vot pentru decizii naționale, pentru control național al mobilității oamenilor.”, a explicat diplomatul britanic.

„Respectăm că liderii UE cer indivizibilitatea celor patru libertăți, vrem succesul UE și prosperitatea membrilor săi și vrem să avem un acord comercial cu UE”, a transmis acesta.

Vorbind despre migrație, Sambrook a precizat că Marea Britanie își dorește în continuare ca ”cetățenii europeni bine pregătiți” să aleagă să studieze și să lucreze în Regatul Unit, vorbind despre avantajele liberei circulații.

„Am resimțit presiuni din cauza imigrației, dar aceasta ne-a adus și beneficii. Vom continua să dorim să atragem în Marea Britanie pe acei cetățeni talentați și bine pregătiți. Majoritatea românilor din Marea Britanie au contribuit la economia noastră, cultura și societatea noastră”, a declarat acesta.

”Vrem să garantăm drepturile tuturor cetățenilor europeni care trăiesc și lucrează în Marea Britanie cât mai repede posibil, precum și pe cele ale britanicilor din statele membre UE.”, a transmis diplomatul britanic.

Marea Britanie își va respectă angajamentele în privința apărării în cadrul NATO și al dezvoltării în cadrul ONU, în contextul în care are cea mai mare contribuție financiară din Europa la bugetul Alianței (59 de miliarde de dolari), și a doua din lume, după SUA (649 de miliarde de dolari).

”Nu avem niciun plan să ne retragem din aceste angajamente, iar România este o parte a lor”, a dat asigurări Sambrook.

”Vom face comerț împreună, vom fi parteneri de durată, aliați importanți și ne vom păstra valorile și interesele comune”, a apreciat diplomatul.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal
Meteo Chișinău
11,07
Cer senin
Umiditate:82 %
Vint:2,06 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
18
Wed
17
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău