Dinu Plîngău: „Platforma DA, în calitate de partid politic, nu va ieși la protest alături de Șor, Dodon, Platon, Plahotniuc”

  • 16 Septembrie 2022 18:49
Dinu Plîngău: „Platforma DA, în calitate de partid politic, nu va ieși la protest alături de Șor, Dodon, Platon, Plahotniuc”

„Platforma DA, în calitate de partid politic, nu va ieși la protest alături de Șor, Dodon, Platon, Plahotniuc. Noi am ieșit la proteste împotriva lor și vrem pedepsirea tuturor celor care au încălcat legea”, a scris Dinu Plîngău, liderul PPDA, într-o postare pe Facebook.

Platforma DA susține manifestația organizată de agricultori, pentru că revendicările lor sunt absolut justificate, manifestația este una fără culori politice, iar reprezentanții breslei fac parte din toate partidele politice.
 
Platforma DA respectă dreptul la libera exprimare a fiecărui cetățean, cât și dreptul de a protesta. Platforma DA ca partid politic nu planifică să participe sau să organizeze proteste în perioada imediat următoare. Totodată, noi ne rezervăm dreptul să susținem demersurile breslelor profesionale care au anumite cerințe sau așteptări din partea guvernării.
 
Faptul că anumite clanuri oligarhice încearcă să folosească politic anumite greșeli ale puterii și să exploateze nemulțumirea firească a oamenilor este consecința neaplicării legii la timpul cuvenit. Guvernarea având toate pârghiile înmânate de cetățeni la alegeri și de către Constituția Republicii Moldova: majoritate parlamentară, președinție, întreaga componență a guvernului, SIS, Procuratură, Procuratura Anticorupție, Poliție, judecători la Curtea Supremă de Justiție, CSP, CSM, CNA, institute unde la conducere au venit oameni promovați de PAS.
 
Îndemnăm reprezentanții acestor instituții ale statului să aplice legea în raport cu grupurile politico-criminale! Platforma DA nu-și dorește ca aceste clanuri să se revanșeze politic, iar în acest scop propunem puterii să recurgă la remanieri urgente ce vor permite corectarea cursului economic, o mai bună comunicare cu societate și degajarea atmosferei negative din societate. Aceste lucruri trebuie îndeplinite în timp ce așteptăm ca justiția ,,reformată” să își facă treaba.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
14,96
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:2,06 m/s
Sat
22
Sun
23
Mon
24
Tue
24
Wed
21
Arhivă Radio Chișinău