Din ianuarie, cererea pentru stabilirea pensiei poate fi depusă și online

  • 03 Ianuarie 2022 08:56
Din ianuarie, cererea pentru stabilirea pensiei poate fi depusă și online

Din ianuarie 2022, cererea de stabilire a pensiei pentru limită de vârstă, precum și cea pentru dizabilitate poate fi depusă și online, cu aplicarea semnăturii electronice. Acest lucru este posibil prin intermediul paginii-web oficiale a Casei Naționale de Asigurări Sociale www.cnas.gov.md, accesând bannerul „e-Cerere Stabilire pensie", transmite IPN.

Persoanele care nu dețin semnătura electronică sau nu au posibilitatea să depună cererea online pentru stabilirea pensiei trebuie să se adreseze la casa teritorială de asigurări sociale, conform vizei de domiciliu.

Potrivit CNAS, serviciul „e-Cerere Stabilire pensie" facilitează accesul beneficiarilor la solicitarea stabilirii pensiei și, totodată, reduce termenul de prestare a serviciului, iar beneficiarii vor obține informația mult mai rapid și nu vor suporta cheltuieli de deplasare.

În același timp, începând cu ianuarie 2022, se majorează termenul de solicitare a pensiei pentru limită de vârstă și de dizabilitate, acesta fiind mărit de la 30 de zile până la 90 de zile de la data îndeplinirii condițiilor de pensionare sau de la data încadrării în grad de dizabilitate.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
20,52
Cer senin
Umiditate:55 %
Vint:7,2 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău