Din cauza secetei, nivelul apei în râul Nistru scade. Apă-Canal Chișinău ar urma să solicite deschiderea barajulului Hidrocentralei de la Dubăsari

  • 27 Iulie 2022 13:43
Din cauza secetei, nivelul apei în râul Nistru scade. Apă-Canal Chișinău ar urma să solicite deschiderea barajulului Hidrocentralei de la Dubăsari

Din cauza secetei, nivelul apei în râul Nistru scade. Astfel, potrivit informației de ultima oră nivelul apei a juns la 8,5 m. Fapt ce permite deocamdată funcționarea Stației de pompare a apei, Nistru, de la care se alimentează Chișinăul.

Specialiștii ACC monitorizează în permanență nivelul apei în Nistru. Mai mult, zilnic specialiștii furnizorului de apă sunt în discuții cu responsabilii de la hidrocentrala de la Dubăsari, pentru a asigura debitul minim necesar de apă. Fapt ce va asigura nivelul necesar de apă la gurile de captare a apei la intrarea în stații.
 
Astfel, în cazul în care se va atinge nivelul ciritic, se va solicita deschiderea barajulului pentru a asigura nivelul mediu pentru funcționarea Stației de captare a apei Nistru.
 
În acest context, administrația S.A. ,, Apă-Canal Chișinău” reiterat solicită antreprenorilor, cât și locuitorilor mun. Chișinău, să consume rațional apa, doar în scopuri menajere. Pentru scopuri agricole sau alte activități gospodărești, cum ar fi udatul gazonului sau a plantelor din gospodăria proprie, spălatul trotuarelor/aleilor și a mașinilor, umplerea piscinelor etc., operatorul recomandă utilizarea pe cât posibilă a apei pentru irigare din alte surse (fântâni, reutilizarea apei de ploaie etc.).
Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
11,63
Nori împrăștiați
Umiditate:84 %
Vint:3,6 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
10
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău