Din cauza poluării, Curtea Supremă din India a decis ca munca de la domiciliu să fie obligatorie în capitală. Școlile au fost închise

  • 15 Noiembrie 2021 15:52
Din cauza poluării, Curtea Supremă din India a decis ca munca de la domiciliu să fie obligatorie în capitală. Școlile au fost închise

Curtea Supremă din India a dispus luni autorităților să închidă birourile din capitala New Delhi și din orașele învecinate, permițând câtorva milioane de angajați să lucreze de acasă în timp ce oficialii caută modalități de reducere a poluării atmosferice periculoase care a condus la închiderea școlilor, informează Reuters, potrivit DIGI24.ro.

Demersul a venit după ce autoritățile din New Delhi, care se luptă să contracareze o ceață toxică de la începutul lunii noiembrie, au luat măsuri de urgență sâmbătă, dispunând închiderea școlilor și suspendarea activităților în construcții timp de patru zile, scrie sursa citată

„Dispunem ca centrul și statele regiunii capitalei naționale să impună între timp munca de la domiciliu'', a declarat judecătorul-șef N.V. Ramana, conducătorul unui complet format din trei judecători care au analizat petiția formulată de un locuitor al orașului.

Instanța a solicitat, de asemenea, măsuri urgente pentru limitarea acțiunilor de incendiere a miriștilor în statele vecine Haryana, Punjab și Uttar Pradesh, obicei practicat de sute de mii de fermieri pentru curățarea câmpurilor în vederea unui nou sezon de semănat.

„Solicităm acțiuni în această chestiune”, a spus judecătorul Surya Kant, conform Agerpres.

Deși instanța nu a stabilit un termen limită pentru adoptarea acestor măsuri de către autorități, va aborda din nou problema poluării miercuri.

Demersurile Indiei pentru reducerea acțiunilor de incendiere a miriștilor, o mare sursă de poluare a aerului în sezonul rece, au avut puține urmări pozitive, în pofida sumelor de miliarde de rupii cheltuite în acest sens în ultimii patru ani.

Un indice al calității aerului indica luni un nivel de 343 pe o scară de 500 în New Delhi, un indiciu al condițiilor „foarte proaste” ce pot provoca boli respiratorii în cazul expunerii prelungite.

Capitala a cunoscut condiții severe la sfârșitul săptămânii trecute când temperaturile au scăzut, iar acest indice a ajuns la 499.

De asemenea, Curtea Supremă a dispus adoptarea unor măsuri pentru suspendarea circulației autovehiculelor neesențiale, reducerea poluării industriale și limitarea prafului.

Printre factorii care contribuie la calitatea deficitară a aerului din New Delhi, adesea clasată cea mai poluată capitală din lume, se numără centralele pe cărbune din afara orașului, precum și arderea gunoiului în aer liber.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
-0,76
Cer acoperit de nori
Umiditate:80 %
Vint:5,66 m/s
Sat
2
Sun
0
Mon
0
Tue
0
Wed
0
Arhivă Radio Chișinău