Din ziua de astăzi se vor elibera pașapoarte de tip nou

  • 05 Februarie 2018 09:09
Din ziua de astăzi se vor elibera pașapoarte de tip nou

De luni, 5 februarie, Agenția Servicii Publice va elibera pașapoarte de tip nou, care vor avea un grad mai sporit de protecție, dar și un design nou. Noile documente vor permite procesarea datelor biometrie și a semnăturii electronice.

Potrivit unui comunicat de presă al Agenției, designul nou al pașaportului include imagini ale monumentelor și obiectivelor turistice din țară precum, cum ar fi Arcul de Triumf, Clopotnița Catedralei Mitropolitane din Chișinău, monumentul lui Ștefan cel Mare, clădirea Muzeului Național de Istorie, complexul muzeal Orheiul Vechi și Mănăstirea Căpriana.

Prețul noului document și termenul de valabilitate al acestuia rămân neschimbate. Cei care dețin pașapoarte de tip vechi le pot utiliza până la expirarea termenului de valabilitate.

În legătură cu lansarea în producere a pașaportului de tip nou, pe 5 februarie, va fi sistată recepționarea cererilor pentru serviciile de perfectare a pașaportului în regim de urgență: 1, 3, 6 și 24 ore.

Agenția amintește că la sfârșitul anului 2017, Guvernul a avizat un proiect de lege privind actele de identitate din sistemul național de pașapoarte. Documentul prevede extinderea termenului de valabilitate al pașaportului cetățeanului Republicii Moldova de la 7 la 10 ani pentru persoanele cu vârsta peste 16 ani. În prezent, proiectul se află în Parlament pentru examinare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: BIZNEWS cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:2,57 m/s
Sat
15
Sun
13
Mon
11
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău