Din 44 de polițiști „Fulger”, 36 au obținut „Bereta Neagră” - testul bărbăției și curajului

  • 19 Octombrie 2018 18:16
Din 44 de polițiști „Fulger”, 36 au obținut „Bereta Neagră” - testul bărbăției și curajului

Peste 40 de polițiști ai Brigăzii de Poliție cu Destinație Specială „Fulger” au pornit într-un marș de forță pe distanța de 15 kilometri, pe parcursul căruia au avut de depășit un șir obstacole în apă, la sol, dar și la înălțime, pentru testarea rezistenței și abilităților profesionale. Tinerii au eliberat o trecere peste pod, au nimicit punctul de comandă al inamicului, au reținut infractori înarmați și au luptat corp la corp. Cei mai rezistenți, care au ajuns la final cu brio, au obținut „Bereta Neagră”.

Potrivit comandantului BPDS „Fulger”, Vasile Ivas, acest testul al bărbăției este organizat anual pe parcursul a zece ani deja. Din 44 de tineri, astăzi 36 de participanți la test au obținut Bereta Neagră.

Tinerii care au reușit să obțină Bereta Neagră spun că traseul a fost extrem de complicat, în pofida antrenamentelor care au durat și doi, și trei ani. Iar ca să reușească să ajungă la final, au trebuit să dea dovadă de multă bărbăție, curaj, dar și multă dorință. Unora cea mai grea probă li s-a părut deplasarea la înălțime, cu diverse obstacole, altora – a doua jumătate a marșului forțat, dar și luptele corp la corp. Tinerii au mai spus că Bereta Neagră o poartă cei mai destoinici. Cei care nu au reușit să susțină testul, au posibilitatea să o facă la anul.

„Bereta Neagră” este semnul distinctiv, simbolul subdiviziunilor cu destinație specială. Scopul este de a spori nivelul de pregătire fizică și de luptă a efectivului nou-angajat, de a cultiva spiritul de patriotism, devotament și profesionalism în rândul tinerei generații.

sursa: ipn

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
13,24
Nori împrăștiați
Umiditate:67 %
Vint:1,54 m/s
Wed
14
Thu
16
Fri
12
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău