Din 21 mai, se deschid centrele comerciale, piețele și alte magazine din regiunea transnistreană

  • 20 Mai 2020 13:05
Din 21 mai, se deschid centrele comerciale, piețele și alte magazine din regiunea transnistreană

Din 21 mai, în regiunea transnistreană se deschid centrele comerciale, piețele de construcții și magazinele amplasate pe teritoriul și în perimetrul piețelor, care au intrare separată. Potrivit agenției INFOTAG, această decizie a fost luată marți seara de centrul operațional pentru gestionarea situației de criză în legătură cu pandemia de coronavirus.


Totodată, își vor relua activitatea centrele comerciale și piețele de construcții, care reprezintă complexe ale unor puncte comerciale interioare aparte. Potrivit hotărârii, proprietarii centrelor comerciale sunt obligați să asigure dezinfectarea mâinilor la intrare, măsurarea fără contact a temperaturii vizitatorilor și controlul regimului de mască.

"Piețele de haine și fructe și legume vor rămâne deocamdată închise, dar pe suprafețele lor este permisă vânzarea de puieți și răsaduri. Comerțul cu răsaduri de-a lungul drumului, care a fost permis anterior, acum este interzis. Cetățenii nu sunt organizați și nu sunt suficient de conștienți: comerțul a fost haotic, fără respectarea cerințelor de carantină", se arată în decizie.

Totodată, s e va analiza și oportunitatea deschiderii în viitorul apropiat frizeriilor, saloanelor de frumusețe, precum și a atelierelor de deservire și reparare tehnicii de uz casnic și de birou. O decizie în acest sens va fi luată la următoarea ședință a centrului, care va avea loc pe 21 mai.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:4,12 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău