CNPF a inițiat procedura de remediere financiară la compania de asigurări Moldova-Astrovaz

  • 01 Iulie 2019 16:55
CNPF a inițiat procedura de remediere financiară la compania de asigurări Moldova-Astrovaz

Comisia Națională a Pieței Financiare a lansat procedura de remediere financiară la compania de asigurări „Moldova-Astrovaz” SA. Decizia vine ca urmare a controlului tematic efectuat la această entitate la situația din 31 decembrie 2018, în cadrul căruia au fost depistate mai multe abateri și nereguli în formarea rezervelor tehnice de asigurare, inclusiv la eliberarea certificatelor de asigurare „Carte Verde”, transmite IPN.

Astfel, pe durata aflării în procedură de remediere financiară, începând cu data de 1 iulie 2019, compania „Moldova-Astrovaz” SA are interdicția de a subscrie noi contracte de asigurare obligatorie de răspundere civilă auto externă (Carte Verde). De asemenea, are interdicția de a desfășura activități investiționale prin înstrăinarea activelor fără acordul prealabil al autorității de supraveghere.

CNPF precizează că, începând cu 2 aprilie 2018, asigurătorul menționat s-a aflat în procedură de redresare financiară, iar planul de redresare financiară nu s-a soldat cu rezultatul scontat – menținerea deficitului, majorarea cheltuielilor, inclusiv repartizarea dividendelor intermediare.

În context, CNPF menționează că „Moldova-Astrovaz” SA rămâne responsabilă de onorarea tuturor obligațiilor contractuale asumate.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de seară București
Meteo Chișinău
27,18
Cer senin
Umiditate:20 %
Vint:2,57 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
9
Sat
9
Sun
5
Arhivă Radio Chișinău