Digitalizarea serviciilor publice. Cât de pregătită este Primăria Chișinău pentru dezvoltarea și implementarea acestora

  • 12 Februarie 2020 13:16
Digitalizarea serviciilor publice. Cât de pregătită este Primăria Chișinău pentru dezvoltarea și implementarea acestora

Un memorandum de înțelegere privind dezvoltarea sistemului de digitalizare a serviciilor publice în Chișinău a fost semnat între reprezentanții Asociației Companiilor din domeniul Tehnologiilor Informaționale și Comunicațiilor și administrația locală. Deocamdată, însă, nu sunt prevăzuți bani în bugetul local pentru organizarea acestor servicii.

Digitalizarea serviciilor publice are scopul să asigure o activitate mai eficientă a serviciilor municipale și un acces mai larg locuitorilor din Chișinău la aceste servicii. La prima etapă, urmează să fie lansat ghișeul unic pentru eliberarea actelor permisive în construcții, a comunicat edilul Capitalei, Ion Ceban.

„Cel târziu până la sfârșitul lunii martie am putea avea un serviciu prin care documentele sunt depuse și primite în regim electronic, cu o evidență strictă. Procesele pe intern vor fi, încă, realizate de oameni, dar să știți că avansăm”.

Implementarea inovațiilor depinde de Primăria municipiului Chișinău, a precizat reprezentantul unei companii de telefonie mobilă, Sergiu Postică, iar companiile din domeniul tehnologiilor informaționale vor veni doar cu expertiză:

„Este o platformă de dialog la momentul actual, care este deconectată de la implementări, la etapa dată. Noi venim cu expertiza, contribuim cu idei inovative, tehnologice pentru ca mai departe, în procesele sale formale, primăria să își asume anumite decizii de planificare, tehnologice.”

Pentru digitalizarea serviciilor publice nu au fost prevăzuți bani în bugetul municipal, deoarece proiectul este încă în proces de elaborare. Administrația locală mizează pe sprijinul financiar al partenerilor externi. 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
4,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău