Dieter Zetsche: Toate costurile Daimler vor fi supuse unui examen minuțios, după un start moderat în 2019

  • 22 Mai 2019 15:58
Dieter Zetsche: Toate costurile Daimler vor fi supuse unui examen minuțios, după un start moderat în 2019

Dieter Zetsche, șeful Daimler, care se pregătește să-i cedeze postul lui Ola Kaellenius, a anunțat miercuri că producătorul auto analizează toate costurile, exprimându-și insatisfacția privind profitabilitatea, afectată de investițiile masive în vehiculele electrice, transmit AP și Reuters,preluat de Agerpres.ro

"Totul este supus unui examen minuțios: costurile fixe și variabile, costurile materiale și cele de personal, proiectele de investiții, integrarea verticală și gama de produse. Alături de factorii externi, simțim și efectele financiare ale transformării companiei", a afirmat Dieter Zetsche, înaintea Adunării Generale a Acționarilor Daimler, care se desfășoară miercuri la Berlin.

Suedezul Kaellenius, în vârstă de 49 de ani, urmează să îl înlocuiască pe Dieter Zetsche în funcția de director general după reuniune.

Luna aceasta, Kaellenius a declarat că Daimler va reduce semnificativ, până în 2025, costurile de dezvoltare la noile mașini Mercedes-Benz și va adânci alianțele cu firme rivale, ca metodă de a-și îmbunătăți marjele de profit.

Miercuri, producătorul auto a anunțat că vrea să limiteze prețul noilor tehnologii auto pentru clienți.

"Pentru a face asta, trebuie să reducem costurile și să majorăm eficiența în cadrul companiei", a spus Zetsche.

El a adăugat că Daimler, a avut un start moderat al anului.

Zetsche, un inginer cunoscut sub numele "Dr. Z", s-a alăturat companiei în 1976 și urmează să devină președinte al Board-ului de supervizare în 2021.

Dieter Zetsche, în vârstă de 66 de ani, a fost aplaudat îndelung de acționari pentru performanțele înregistrate în cei 13 ani în care s-a aflat la conducerea Daimler.

Daimler deține divizia de lux Mercedes-Benz și brandul Smart. În România, Daimler are două unități de producție, la Cugir și Sebeș. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:91 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău