Diaspora se implică la promovarea Moldovei turistice

  • 11 Aprilie 2018 19:23
Diaspora se implică la promovarea Moldovei turistice

Biroul pentru Relații cu Diaspora și Proiectul Competitivitate în Moldova au semnat un memorandum de colaborare pentru promovarea Moldovei turistice pe plan internațional, prin intermediul și cu suportul diasporei.

Prin acțiuni comune părțile se angajează să încurajeze dezvoltarea diferitor forme de turism care ar putea prezenta interes pentru diaspora moldovenească, cum ar fi: turismul rural, religios, de afaceri, nostalgic, medical, balnear și cultural.

Olga Coptu, șefa Biroului pentru Relații cu Diaspora, a spus că mulți dintre cetățenii moldoveni care au plecat peste hotare s-au reprofilat, au învățat noi profesii, astfel că aceștia reprezintă un potențial în promovarea țării de origine. „În acest context, memorandumul stabilește mai multe acțiuni concrete de implicare a diasporei în promovarea țării”, a spus Olga Coptu.

„Știm că diaspora este cel mai bun ambasador al țării peste hotare. Semnăm un acord de colaborare care va fundamenta niște inițiative de implicare mai activă a diasporei în promovarea Moldovei turistice, Moldovei tehnologice”, a spus Doina Nistor, directorul Proiectului Competitivitate în Moldova.

Memorandumul mai prevede elaborarea și editarea materialelor promoționale care vor fi distribuite în diasporă. După posibilitate, părțile vor organiza, în cadrul expozițiilor internaționale de turism la care va participa Proiectul Competitivitate în Moldova, sesiuni de degustații a bucatelor tradiționale moldovenești.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
23,24
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:13,38 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău