Diana Cazacu, fiica fostei deputate PAS, Victoria Cazacu, vizată într-un dosar de corupție la Aeroportul Chișinău, se declară nevinovată: „Nu răspunde mama pentru faptele mele”

  • 09 Aprilie 14:00
Diana Cazacu, fiica fostei deputate PAS, Victoria Cazacu, vizată într-un dosar de corupție la Aeroportul Chișinău, se declară nevinovată: „Nu răspunde mama pentru faptele mele”

Diana Cazacu a declarat, într-un briefing de presă, că nu poartă nicio vină în dosarul de corupție de la Aeroportul Internațional Chișinău în care este cercetată penal. Ea afirmă că scandalul în care este implicată ar fi unul de ordin politic, cu interese ascunse, transmite Radio Chișinău.  

Diana Cazacu, fiica fostei deputate PAS, Victoria Cazacu, vizată într-un dosar de corupție la Aeroportul Chișinău, afirmă că scandalul în care este implicată ar fi unul de ordin politic, cu interese ascunse. Diana Cazacu se declară nevinovată și spune că în cei 10 ani de activitate în instituțiile statului nu a avut nicio sancțiune disciplinară. Cu detalii Mihaela Dicusar.

„Activez în instituțiile statului de mai bine de 10 ani…Până acum, nu am avut nicio mustrare și pedeapsă disciplinară și deodată m-am pomenit într-un scandal artificial cu o conotație politică, dar care are de bază interese și frustrări personale ale unor oameni. După percheziții, eu am statut de bănuit. Nu există suficiente probe pentru a-mi înainta statut de învinuit”.

În opinia sa, motivul pentru care s-a ales cu dosar penal ține de faptul că anterior era văzută ca o potențială candidată la funcția de șef al postului vamal din cadrul Aeroportului Internațional Chișinău.

„În scurt timp, actualul șef de post a început să le spună colegilor că eu aș pretinde la funcția sa. Atunci am simțit o schimbare de atitudine față de mine din partea șefului de post și deja intuiam că mi se pregătesc anumite surprize neplăcute. Este regretabil că în urma perchezițiilor au pornit atacuri publice în adresa mea și a familiei mele, în special în adresa ex-deputatei PAS, Victoria Cazacu. Răspunderea este individuală. Eu răspunde pentru faptele mele personal. Nu răspunde mama pentru mine și eu nu răspund pentru faptele mamei”.

Am încercat să obținem un comentariu de la actuala conducere a postului vamal din cadrul Aeroportului Internațional Chișinău, însă serviciul de presă nu ne-a oferit, deocamdată, un răspuns.

Amintim că, la începutul lunii curente, ofițerii CNA au efectuat percheziții la Aeroportul Internațional Chișinău într-un dosar de corupție în care este cercetată inclusiv fiica deputatei PAS Victoria Cazacu, fiul deputatului socialist, Radu Mudreac, dar și a fostului deputat deputat, Gheorghe Brașovschi. Potrivit Centrului Național Anticorupție, suspecții au pus la cale o schemă infracțională prin care pretindeau bani de la pasageri pentru facilitarea introducerii sau scoaterii ilegale din țară a diferitor bunuri.

Imediat după acest scandal, Partidul Acțiune și Solidaritate i-a cerut Victoriei Cazacu să-și dea demisia de onoare din Parlament și a exclus-o din partid, după ce aceasta a refuzat a să părăsească Legislativul. Victoria Cazacu a anunțat că-și va continua activitatea  în calitate de deputat neafiliat.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de seară București
Meteo Chișinău
22,74
Cer senin
Umiditate:25 %
Vint:6,69 m/s
Wed
15
Thu
17
Fri
18
Sat
17
Sun
16
Arhivă Radio Chișinău