Dialog European | Octavian Țâcu: „La acest summit s-au spus lucruri absolut incredibile”

  • 02 Iunie 2023 16:30
0%
00:00:00
00:00:00

„Cu adevărat s-a făcu istorie la Bulboaca. Am văzut lideri de stat pe care niciodată nu i-am fi văzut în alte circumstanțe. Vizita fiecăruia din acești înalți demnitari, președinți sau premieri ar fi putut fi un eveniment în sine, ar fi putut ține agenda zilei oriunde”, a declarat Istoricul Octavian Țâcu în emisiunea “Dialog European” de la Radio Chișinău. Acesta a afirmat că însuși prezența acestor lideri la Chișinău este un mesaj de solidaritate cu Republica Moldova.

„Gândiți-vă cât de diversă a fost paleta liderilor, cât de însemnat a fost faptul că au fost liderii celor mai importante instituții a Uniunii Europene. Uniunea Europeană este cea mai importantă suprastructură națională din lume,   cea mai bogată entitate politică,  economică și socială   și cu cea mia mare pupulație. Însuși prezența acestor lideri la Chișinău  este un mesaj de solidaritate cu Republica Moldova”, spune Octavian Țâcu.

„La acest summit s-au spus lucruri absolut incredibile. Ele trebuie văzute împreună cu câteva acțiuni importante care s-au întâmplat într-un an de zile și care într-un mod absolut fenomenal ne-a făcut țară candidat la aderare la UE și ne oferă să fim membri ai Uniunii Europene în ciuda tuturor problemelor pe care le credeam până acum insurmontabile, una dintre care este chestiunea Transnistreană”, a declarat istoricul.

Octavian Țîcu consideră că în urma acestui Summit, Rep. Moldova a obținut o simpatie colosală în familia europeană și o susținere fără precedent, nu doar financiară, dar și pentru parcursul său european.

Republica Moldova a găzduit ieri, 1 iunie, cel mai important eveniment politic din istoria sa – Summitul Comunității Politice Europene (CPE). 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
12,18
Nori împrăștiați
Umiditate:79 %
Vint:2,57 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău