Diaconia lansează o campanie de susținere a mamelor aflate în dificultate

  • 03 Februarie 2016 20:01
Diaconia lansează o campanie de susținere a mamelor aflate în dificultate

Misiunea Socială Diaconia a Mitropoliei Basarabiei a lansat zilele trecute o campanie pentru susținerea mamelor singure, orfane sau provenind din familii defavorizate de la Centrul Maternal „În brațele mamei” din Chișinău.

Prin această acțiune, Diaconia își propune să colecteze pentru cele 9 cupluri mamă-bebeluși, aflate în prezent la centru, plapume, perne, scaune pentru maturi și copii, cărucioare, televizoare sau cuptoare cu microunde, pentru a le asigura acestora un trai decent.

Campania socială va dura două săptămâni, timp în care  persoanele care doresc să sprijine  mamele nevoiașe de la centrul Maternal ”În brațele mamei” pot dona bunuri noi sau folosite la sediul  instituției, situat pe strada Criuleni, nr. 22, din Chișinău, cartierul Poșta Veche, sau lângă (anumite) terminalele de plată QIWI sau MMPS instalate în centre comerciale sau magazine. Reprezentanta serviciului de presă al Diaconiei, Ludmila Popescu.

”În centrul maternal sunt mame care nu au bani, și nici posibilitatea să își cumpere un cărucior. Așa încât cineva care are o cunoștință, o mamă a căror copii sun deja mari, și are undeva depozitat un cărucior, îi poate da o a doua viață. Căutăm în lucrurile pe care le avem, poate găsim  un cuptor cu microunde, premergători, mese sau scaune și să le doneze. Prin această donație fiecare poate să ajute o mamă solitară să își crească copilul fără lipsurile elementare pentru o viață elementară”, a mărturisit Ludmila Popescu.

Diaconia pune la dispoziție și transport la domiciliul persoanelor care vor să doneze lucruri, dar nu au cu ce le transporta.

Mamele de la Centrul Maternal „În brațele mamei” cu o capacitate de 10 camere inaugurat la Chișinău acum 5 ani, și aparținând de Mitropolia Basarabiei, ajung aici în ultimul trimestru de sarcină.
Este vorba de obicei de tinere orfane sau provenind din familii defavorizate care erau la un pas de a-și abandona copilul. Unele sunt mame sărace, dar care au decis să-și păstreze copilul. Asistența financiară și psihologică oferită cuplurilor mamă-copil ajunse la centrul maternal este gratuită.

Unele beneficiare pleacă acasă după câteva luni, timp în care a fost restabilită legătura cu familia care acceptat mama cu copilul. Altele sunt cazate la Casa Maria, un alt proiect al Mitropoliei Basarabiei unde sunt asistate mame care nu au unde merge după un an de zile de asistență complet gratuită. Aici mamele singure achită doar utilitățile publice și propria întreținere, fiind scutite de necesitatea de a achita prețul pentru gazdă.
 

Detalii despre Campanie

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
18,29
Cer senin
Umiditate:17 %
Vint:5,14 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău