DGLCA planifică construcția a trei toalete publice la Valea Morilor și „Sarmisegetuza”

  • 21 Iulie 2021 18:47
DGLCA planifică construcția a trei toalete publice la Valea Morilor și „Sarmisegetuza”

Trei toalete publice de tip nou – două în Parcul Valea Morilor și una în Grădina Publică „Sarmisegetuza” – planifică să construiască, până în luna octombrie, Direcția generală locativ-comunală și amenajare.

Contactat de IPN, șeful Secției amenajare și salubrizare DGLCA, Vasile Efros, a declarat că, în această săptămână, urmează a fi încheiat contractul cu compania care a câștigat procedura de achiziție, după care aceasta și va începe construcția și amenajarea toaletelor.

Pentru acest proiect sunt planificați în jur de 3 milioane de lei, dar contractul care va fi încheiat în urma licitației este de circa 1,8 milioane de lei.

Cât privește planurile de construcție a toaletelor publice în Grădina Publică „Ștefan cel Mare și Sfânt” și în Parcul Catedralei „Nașterea Domnului”, șeful Secției amenajare și salubrizare DGLCA a menționat că Direcția generală arhitectură, urbanism și relații funciare organizează un concurs de idei. „Acolo e un nou proiect și un alt concept. Toaleta va fi prevăzută în proiectul respectiv”, a precizat Vasile Efros.

În 2019, au fost construite opt toalete publice în mai multe parcuri din capitală, alte două au fost construite și puse în funcțiune de Direcția construcții capitale. În oraș sunt zece veceuri de tip nou. Taxa de folosire este de 2 lei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:97 %
Vint:0 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău