Dezvoltarea turismului vitivinicol ar atrage mai mulți turiști în Republica Moldova. Dumitru Alaiba: „Noi suntem o forță globală în industria vinului, dar putem construi o industrie de turism”

  • 19 Septembrie 13:48
Dezvoltarea turismului vitivinicol ar atrage mai mulți turiști în Republica Moldova. Dumitru Alaiba: „Noi suntem o forță globală în industria vinului, dar putem construi o industrie de turism”

Dezvoltarea turismului vitivinicol ar atrage mai mulți turiști în Republica Moldova, una dintre cele mai puțin vizitate țări din Europa. Producători vinicoli, experți economici și reprezentanți ai societății civile s-au reunit astăzi la Forumul „Turism & Industria vitivinicolă”, organizat astăzi în cadrul Moldova Business Week 2024, transmite Radio Chișinău.

Participanții la forum au vorbit despre implementarea unor proiecte strategice pentru dezvoltarea industriei vitiviniciole și turistice, precum crearea traseelor vinicole care ar facilita turismul de aventură sau dezvoltarea unui turism vitivinicol sustenabil, inclusiv în rezervații naturale și comunități rurale.

În acest context, turismul vitivinicol ar oferi „experiențe inedite” turiștilor din țară și de peste hotare, a declarat Ministrul Dezvoltării Economice și Digitalizării, Dumitru Alaiba.

„Noi trebuie să scoatem dezvoltarea economică mult peste hotarele capitalei. Noi trebuie să atragem investiții și în regiuni. Noi suntem o forță globală în industria vinului, dar putem construi pe acest fundament o industrie de turism, putem construi tehnologie, comerț, export, investiții”, a menționat Dumitru Alaiba. 

Cea de-a IX-a ediție a forumului economic internațional „Moldova Business Week” se desfășoară în perioada 16-20 septembrie sub genericul „Republica Moldova – următoarea ta destinație pentru investiții”. Evenimentul este organizat în premieră, în patru orașe: Chișinău, Edineț, Ungheni și Bălți.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
19,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:7,72 m/s
Fri
17
Sat
19
Sun
20
Mon
21
Tue
21
Arhivă Radio Chișinău