Dezvăluiri Reuters | Microsoft vinde în Crimeea eludând interdicțiile oficiale

  • 12 Octombrie 2017 06:33
Dezvăluiri Reuters | Microsoft vinde în Crimeea eludând interdicțiile oficiale

Companiile rusești de stat, inclusiv întreprinderile din Crimeea, afate pe lista de sanctiuni a Occidentului (UE si SUA) au achiziționat software Microsoft ocolind sancțiunile impuse, dezvaluie Reuters, analizand datele site-ului de achiziții publice din Rusia.

În total, agenția a consatat că societatile aflate pe lista neagra au achiziționat cel puțin cinci mii de produse Microsoft în valoare totală de peste 60 de milioane de ruble.

Printre clienții concernului software se numara „Almaz-Antey“, care produce sisteme de rachete „Buk“ și Glavgosexpertiza, firma implicată în construirea podului peste strâmtoarea Kerci.

În toate cazurile, livrarile de produse Microsoft au fost efectuate prin intermediul unor terțe părți.

Un reprezentant anonim al uneia dintre companiile revanzatoare a declarat pentru Reuters că „dacă astăzi sunt închise toate produsele Microsoft în Crimeea, nouăzeci la sută din economia peninsulei pur și simplu se oprește“.

„Almaz-Antey” a cumpărat software-ul de servere prin intermediul companiei „Sistemnîi Soft”, care este partener oficial al Microsoft. Reprezentanții ambelor firme au evitat sa dea vreun răspuns la solicitarile agenției de presa.

Microsoft a declarat că studiază în prezent problema livrării produselor sale catre companii aflate in regim de interdictie.

Sursa: Pagina de Rusia

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:96 %
Vint:2,06 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău